05 sept. 2018 | 10:40

Mercedes-Benz a dezvăluit primul SUV electric al companiei

ACTUALITATE
Mercedes-Benz a dezvăluit primul SUV electric al companiei

Primul SUV electric de la Mercedes-Benz tocmai a fost dezvăluit de către companie, iar mașina arată destul de bine și are dotări pe măsură.

În cadrul unui eveniment din Suedia, Mercedes-Benz a dezvăluit primul automobil electric care face parte din brandul EQ. Vehiculul EQC, cu numele oficial EQC 400 4Matic, reprezintă incursiunea unui crossover în sfera vehiculelor electrice. Designul arată bine și este promovat de companie ca fiind un ”electrolook avangardist”.

mercedes-benz eqc suv electric

Vehiculul cu tracțiune AWD folosește două motoare pentru propulsie, unul amplasat în față și unul în spate. Pentru eficiență, cele două sunt configurate diferit. Dacă vehiculul nu este foarte încărcat, doar motorul din față este activ. În schimb, motorul din spate este destinat pentru a propulsa mașina când are o încărcătură mai grea sau când ai nevoie de un mod ”sport”.

Mașina are 402 cai-putere și dezvoltă un cuplu de 764 Nm. De asemenea, Mercedes-Benz susține că SUV-ul EQC e capabil să atingă viteza de 100 km/h în doar 4,9 secunde, remarcabil pentru un astfel de automobil.

mercedes-benz eqc suv electric

Vehiculul e pus în funcțiune de un pachet de baterii de 80 kWh, așezat sub podea. Producătorul spune că mașina va putea fi încărcată rapid, iar bateria va ajunge de la o capacitate de 10% la 90% în doar 40 de minute, cu ajutorul unei surse de putere de 110 kW. Mașina promite o autonomie de 450 km, deloc de neglijat.

mercedes-benz eqc suv electric

La interior, găsești două ecrane de câte 10,25 inci, unul pentru instrumente și altul pentru entertainment. Interiorul poate fi personalizat astfel încât să fie similar cu unul de AMG, dar Mercedes nu a oferit detalii despre cât va costa această opțiune. Mașina are sistemul de infotainment MBUX, cu control vocal, iar acesta va veni cu câteva funcții în plus pentru seria EQ.

Mașina nu are încă un preț, dar știm sigur că nu este ultimul vehicul electric al Mercedes. Dieter Zetsche, director al Daimler AG și CEO al Mercedes-Benz, a declarat că firma va investi peste 10 miliarde de dolari în portofoliul EQ și mai mult de un miliard de dolari în producția de baterii.