Adolescenta pe care NASA vrea să o trimită pe Marte

Adolescenta pe care NASA vrea să o trimită pe Marte

Popularitatea filmelor Star Wars ne-a arătat că oamenii vor fi mereu fascinați de spațiu și de planetele îndepărtate. Cu toate acestea, ai nevoie de ceva curaj pentru a-ți asuma rolul de prima persoană care a pus piciorul pe Marte.

La doar 17 ani, Alyssa Carson este dispusă să își asume această responsabilitate. Ea este un astronaut în devenire, care se pregătește pentru o misiune extrem de importantă.

În 2033 – când Alyssa va avea 32 de ani – NASA plănuiește să o trimită pe Marte. Odată ajunsă acolo, adolescenta va cultiva legume, va desfășura experimente științifice și va căuta semne de viață. Se estimează că misiunea ei se va desfășura pe o perioadă de doi trei ani.

Alyssa era fascinată de Marte de când avea doar trei ani. După ce a văzut un episod al desenelor animate The Backyardigans cu tematică specifică, planeta a ajuns să-i captiveze imaginația.

Ea spune că după vizionarea desenului a început să se uite la videoclipuri cu rovere care aterizau pe Marte. De asemenea, avea o hartă gigantică cu planeta Marte în camera sa, la care se uita mereu.

De atunci, pasiunea ei pentru spațiu a continuat să crească constant. După ce a fost pentru prima dată într-o tabără spațială la vârsta de șapte ani, a fost atât de impresionată încât a ales să se întoarcă acolo de 18 ori.

La vârsta de 12 ani, fata devenise prima persoană care mergea la fiecare dintre cele trei tabere spațiale ale NASA.

Deși nu poate aplica să devină astronaut până la vârsta de 18 ani, NASA lucrează cu adolescenta hotărâtă, pentru a se asigura că aceasta va avea șanse mari de reușită. Alte organizații spațiale precum SpaceX și MarsOne i-au în considerare posibilitatea de a o trimite mai devreme pe Alyssa în spațiu.

Citește și:
Sursa: Unilad