Cum pot magazinele online din România să vândă pe Amazon sau eBay

Cum pot magazinele online din România să vândă pe Amazon sau eBay

Piața de desfacere din România este una destul de mică atunci când o compari cu cea din SUA sau Germania. Datorită tehnologiei, magazinele online locale nu sunt limitate la a vinde doar în România, ci pot vinde pe platforme uriașe ca Amazon, eBay sau Walmart.

Blugento, companie clujeană specializată în furnizarea de soluții de ecommerce bazate pe platforma Magento, în colaborare cu DHL Express, lansează un serviciu dedicat magazinelor online. Prin acesta își vor extinde activitatea peste granițe.

Pentru comercianții din România care doresc să vândă și pe alte piețe, platforma Blugento Global se va integra cu marketplace-uri, comparatoare de prețuri și canale de vânzare din toată lumea și va automatiza procesul de listare al catalogului de produse. Astfel un magazin din Români, va putea să vândă, din aceeași interfață, pe canale populare precum Amazon sau eBay.

Noul serviciu facilitează extinderea afacerilor românești în afara țării, conectarea cu modalități de livrare și plată din peste 200 de țări, facilitarea localizării prin traduceri automatizate și consultanță personalizată pentru business-urile care au în plan să se lanseze la nivel internațional.

Această platformă le oferă comercianților posibilitatea de conectare cu peste 2.000 de canale și soluții pentru comerț electronic pe tot globul. Integrarea cu fiecare canal diferă în funcție de țară și de cerințele locale, iar alegerea acestora rămâne la latitudinea fiecărui comerciant, în funcție de nișa de produse pe care o comercializează.

[readmore]

Câteva dintre cele mai populare canale

  • Marketplace-uri: Amazon, eBay, Walmart, Real, Rakuten, Sears, Priceminister, Cdiscount, Fruugo, Lazada, ManoMano, Bol, eMag, OLX  etc.
  • Site-uri de comparare a prețurilor: Google Shopping, Idealo, Fashionclick, Kelkoo, PriceSpy, Ciao, LeGuide, PriceRunner, Twenga, Shopzilla etc.
  • Platforme de afiliere: CJ Affiliate, Adcell, Affilinet, Awin, Shareasale, Daysicon, Shopuite, Tradedoubler, Admitad, Belboon etc.
  • Canale de publicitate: Facebook, Google AdWords, Bing, Adrll, Doubleclick, Criteo, Webgains, Paperjam etc.
  • Soluții de plată: Amazon Pay, PayPal, Stripe, Braintree, Klarna etc.
  • Servicii de transport: DHL, Fedex, UPS etc.
  • Soluții de logistică și fulfillment: Shipstation, Amazon FBA, Shipwire etc.
Citește și: