Orașul unde poți să-ți închiriezi o limuzină cu Bitcoin

Orașul unde poți să-ți închiriezi o limuzină cu Bitcoin

Dacă ai ceva Bitcoin puși deoparte pentru zile mai negre sau mai albe, dar nu știi ce să faci cu ei, ai putea să-ți închiriezi o limuzină.

Bitcoin, dar și alte monede virtuale, își văd liniștite de treabă în prezent, iar asta ar trebui să ne bucure pe toți. Nu mai ai zilnic parte despre știri în care afli cum a fluctuat valoarea Bitcoin și nici nu mai ești asaltat de alte trei știri în care descoperi cine știe ce monedă virtuală lansată peste noapte.

Dacă ai astfel de monede și nu știi ce să faci cu ele, dar și dacă ai cumva drum prin Tokio, ai putea să-ți închiriezi o limuzină. Compania Hinomaru Limousine susține că pasagerii vor avea posibilitatea de a închiria limuzine cu Bitcoin, pentru a parcurge drumul dintre capitala niponă și cele două aeroporturi principale.

Compania lucrează alături de Remixpoint pentru a implementa infrastructura necesară. Aceștia sunt cei care au creat BITPoint, o piață de schimb pentru monede virtuale, din Japonia.

Primele teste vor fi făcute în a doua parte a lunii noiembrie. Mașinile vor face curse între cele 23 de districte din Tokio și aeroporturile Haneda sau Narita, conform unor surse apropiate proiectului. Bitcon, Bitcoin Cash și Ethereum vor fi monedele acceptate pentru plata curselor cu limuzina.

Hinomaru operează momentan peste 360 de limuzine și alte 160 de taxiuri. Dacă proiectul este unul de succes, schimbarea modalităților de plată ar putea fi făcută și în cazul taxiurilor. Compania de transport ar urma să facă un anunț oficial cu privire la noutăți în data de 6 noiembrie.

Japonia se mișcă încet, dar sigur, și adoptă monedele virtuale la scară din ce în ce mai largă. Recent, industria criptomonedelor a devenit autonomă, astfel că se pot lua independent decizii în această sferă, ceea ce ar trebui să ajute la dezvoltarea pieței.