Primul televizor 8K vine de la Sharp, dar nu ți-l vei permite vreodată

Primul televizor 8K vine de la Sharp, dar nu ți-l vei permite vreodată

Lumea  abia a început să se obișnuiască cu ideea că 4K este rezoluția pe care trebuie să o caute în cazul gândului achiziționării unui televizor nou. Totuși, unele companii visează mai departe, la 8K, iar Sharp e prima companie care să materializeze acest vis. 

Standardul 4K, cu toate a fost promovat intens de giganți precum Samsung, Sony sau LG, nu a prins foarte tare la public deocamdată. Motivele sunt simple: prețul crescut al televizoarele de acest gen și lipsa unui conținut vast.

Treptat, ambele probleme încep să dispară, dar va mai dura ceva timp până când toată lumea va vrea (și își va permite) un astfel de televizor. Ca o notă amuzantă, în magazinele de electronice din România încă se vând televizoare cu tub, lucru care arată puterea de cumpărare a românilor.

Totuși, iată-ne aici, momentul în care Sharp, una dintre cele mai apreciate companii din industria display-urilor, a lansat un televizor 8K, adică cu rezoluție 7680×4320. Are diagonala de 85 inch și un preț absurd, de 16 milioane de yeni, adică aproximativ 135.000 dolari.

TV-ul nu este, în niciun caz, destinat utilizatorilor clasici. Sharp spune că este creat pentru afaceri. TV-ul are un panou IGZO și o rată de contrast 100.000:1 și un unghi de vizualizare de 176 de grade.

Dispozitivul ar putea fi folosit de companiile creatoare de conținut pentru a testa materiale la această rezoluție, iar TV-ul Sharp va putea fi cumpărat începând de pe 31 octombrie.

Citește și:
Etichete: