Lenovo Thinkpad P1 e un laptop subțire și ușor pentru profesioniști

Lenovo Thinkpad P1 e un laptop subțire și ușor pentru profesioniști

Lenovo a adăugat de curând doi noi membri în seria sa de sisteme portabile pentru segmentul profesional. Lenovo Thinkpad P1 este cel mai ușor și mai subțire laptop al companiei, iar Thinkpad P72 este o stație de lucru serioasă.

Lenovo a oferit din totdeauna sisteme portabile pentru o varietate foarte mare de scenarii de utilizare. Indiferent dacă ești gamer sau utilizator business, ai o serie stufoasă de opțiuni către care te poți orienta în cazul în care te încântă notebook-urile chinezilor.

Timp de aproape șase ani, vârful de gamă pentru utilizatorii pretențioși care își doresc un sistem subțire a fost Lenovo Thinkpad X1 Carbon. Dacă vrei un pic mai multă performanță, modelele din seria Tinkpad P s-au apropiat mai mult de conceptul unei stații de lucru portabile într-un pachet subțirel. Thinkpad P1 și Thinkpad P71 continuă acea tradiție cu câteva diferențe importante între ele.

Un upgrade important comparativ cu modelele anterioare din aceeași serie, Thinkpad P1 are un încărcător cu 35% mai mic. În cel mai grost punct al carcasei se rezumă la 18,4 milimetri, greutatea sa totală fiind de 1,7 kilograme. Deși nu-l poți compara cu un MacBook Air, aceasta este cea mai ușoară și mai subțire stație de lucru din portofoliul Lenovo.

În acest pachet compact, te vei bucura de un panou 4K cu diagonala de 15,6 inci. Partea de procesare grafică va fi asigurată de un chipset NVIDIA Quadro P până la P2000, în funcție de buget. Configurația hardware va fi completată de un procesor Intel Core de generația a opta cu o frecvență de tact de până la 4,6GHz și de o cantitate maximă de memorie RAM de 64GB. Capacitatea maximă de stocare este de 4TB.

Un pic mai sus din prisma opțiunilor de upgrade este Thinkpad P72. Acesta se livrează cu până la 6TB de spațiu și un total de 128GB DDR4 RAM. Pentru situațiile în care trebuie să procesezi volume generoase de date instant, mai este inclusă în pachet și o memorie Intel Optane de 16GB. Dacă nu era evident din titlu, Thinkpad P71 are o diagonală de 17,3 inci și folosește o placă video NVIDIA Quadro până la P5200.

Ambele sisteme Lenovo Thinkpad vor fi disponibile începând cu finele acestei luni la un preț de 1949 de dolari pentru Thinkpad P1 și 1800 ded olari pentru Thinkpad P72. Prețul de achiziție va crește în funcție de configurația pentru care optezi.