Laptopurile Lenovo ThinkPad X1 riscă să explodeze

Laptopurile Lenovo ThinkPad X1 riscă să explodeze

Lenovo tocmai a făcut un anunț foarte important pentru posesorii de ThinkPad X1, cele mai scumpe notebook-uri ale chinezilor.

Lenovo are un portofoliu de produse foarte diversificat, încercând să se adreseze unui public cât mai variat, cu bugete diferite. Există sisteme portabile ale companiei la aproximativ 1000 lei, dar, în același timp, îți poți cumpăra un ThinkPad X1 Carbon care ajunge până la 12.000 lei. Pentru acea sumă exorbitantă, te vei bucura de un procesor ultra rapid de ultimă generație Intel Core i7, până la 16GB RAM și un SSD de 1TB.

Din păcate, deși notebook-urile din gama ThinkPad X1 Carbon sunt micuțe, atrăgătoare și andurante, se pare că nu sunt perfecte. Compania chinezească tocmai a făcut un anunț important cu referire la riscul supra-încălzirii bateriilor dintr-un număr important de unități vândute în SUA și Canada. Aproximativ 78.000 de sisteme Lenovo de top au șanse destul de mari să ia foc din cauza problemei constatate de inginerii companiei.

În contextul în care notebook-uri din SUA ajung deseori pe piața de la noi prin canale mai mult sau mai puțin oficiale, ar fi bine să verifici dacă sistemul tău Lenovo este afectat. În acest scop, a fost creat un site dedicat pe care îți poți introduce numărul serial de pe propriul exemplar.

Anunțul a fost de către Departamentul pentru Protecția Consumatorilor din Statele Unite ale Americii. Conform celor de la Lenovo, problema a fost inițial depistată după ce trei utilizatori diferiți s-au plâns de faptul că bateria din sistemele lor se supraîncălzește. În notificare de chemare în fabrică a notebook-urilor ThinkPad X1 Carbon se menționează că problema este cauzată de un șurub care nu a fost înfiletat foarte bine și care, în condiții de utilizare normală, poate ajunge să atingă bateria și s-o strice. Sistemele afectate au fost produse în perioada decembrie 2016 – octombrie 2017.

Deși sunt chemate aproximativ 80.000 de sisteme în service, cei de la Lenovo au ținut să menționeze că nici un exemplar nu a luat foc până la această oră și nu au fost raportate pagube sau probleme de sănătate cauzate de laptopurile supraîncâlzite. Doar laptopurile s-au stricat.