Noul ThinkPad aniversar este dedicat melancolicilor din segmentul business

Noul ThinkPad aniversar este dedicat melancolicilor din segmentul business

Seria ThinkPad a avut din totdeauna un loc aparte în inima amatorilor de portabile pentru business, iar Lenovo a lansat o ediție specială a respectivelor notebook-uri.

În urmă cu mai bine de două decenii, cei de la IBM făceau valuri în piață cu o serie de notebook-uri masive, impozante și cu specificații peste medie. Acelea aveau o personalitate aparte și, timp de mulți ani, ”au fugit” de pe rafturi precum pâinea caldă. Între timp, divizia de sisteme a IBM a intrat în posesia celor de la Lenovo.

S-au împlinit 25 de ani de la lansarea primului ThinkPad. Pentru a celebra această aniversare, cei de la Lenovo au decis să lanseze o ediție specială a bătrânului gadget. Partea bună este că, deși micuțul incorporează o serie importantă de elemente clasice de design, configurația hardware este una cât se poate de actuală, iar rezultatul final este un ultraportabil atrăgător cu linii compacte.

Lenovo ThinkPad Anniversary Edition 25 este numele complet al dispozitivului, pentru a scoate în evidență motivul lansării. Primele zvonuri despre el au ajuns online în urmă cu câteva săptămâni datorită celor de la WinFuture, dar acum a fost dezvăluit într-un cadru oficial.

[readmore]

Ca și caracteristici, tasta Enter de culoare albastră, butoanele de deasupra trackpad-ului și trackpoint-ul de culoare roșie sunt prezente și în această ecuație. Hardware-ul constă într-un Intel Core i7-7500U, o placă video dedicată GeForce 940MX și o tastatură luminată. Panoul HD folosit cu diagonala de 14 inci este sensibil la atingere. Cantitatea de memorie RAM standard este de 16GB, iar spațiul de stocare este un SSD de 512GB. Conectica include un port Thunderbolt de format USB Type-C, trei porturi USB, un cititor pentru carduri SD, un HDMI și Gigabit Ethernet.

Prețul de start pentru noul Lenovo ThinkPad aniversar va fi de aproximativ 1900 de dolari, deși nu se știe foarte clar în ce piețe va putea fi achiziționat.

lenovo thinkpad 25 ani aniversare

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: