Lenovo Mirage Solo e un kit de realitate virtuală independent de PC

Lenovo Mirage Solo e un kit de realitate virtuală independent de PC

La câteva săptămâni după dezvăluirea platformei Qualcomm Snapdragon VR, Lenovo Mirage Solo este printre singurele produse construite în jurul acelui concept.

În ultimii ani, de când am început să vorbim de soluții pentru realitate virtuală, aproape de fiecare dată, au implicat achiziții suplimentare. Dacă te uitai la Oculus Rift, aveai nevoie de un PC capabil. În cazul PlayStation VR, îți trebuia un PlayStation 4. Ultima soluție consta în integrarea unui smartphone cu specificații decente într-un headset de câteva zeci de lei.

De câteva luni, mai multe companii au început să lucreze la headseturi standalone de realitate virtuală, iar unul dintre cele primele modele care vor ajunge pe piață este Lenovo Mirage Solo VR. Ilustrat în imaginea de mai sus, headsetul este compatibil cu Google Daydream, una dintre cele mai bune platforme VR pentru utilizatorii de Android.

Având în vedere cât de stricte sunt specificațiile Google pentru programul Daydream, este lăudabilă apartenența celor de la Lenovo la respectivul ecosistem de experiențe de realitate virtuală. Pentru ca lucrurile să se miște cât se poate de lin pentru utilizatori, Mirage Solo ascunde la interior un Snapdragon 835 de ultimă generație. Acesta este cel mai performant SoC pentru smartphone-uri și mobile la ora actuală. Configurația hardware este completată de 4GB RAM și o memorie internă de 64GB. În funcție de buget, poți face o investiție suplimentară într-un card microSD de până la 256GB.

Acumulatorul de 4000 mAh ar trebui să te țină departe de priză câteva ore. Imaginea efectivă este afișată pe un panou LCD cu diagonala de 5,5 inci și o rezoluție nativă de 2560 x 1440 pixeli. Rata de reîmprospătare a imaginii este de 75Hz. Are o greutate totală de 640 de grame, iar sistemul de operare preinstalat este Daydream OS, o versiune de Android optimizată pentru kituri VR.

Noul headset Lenovo Mirage Solo VR va fi disponibil în al doilea trimestru fiscal al acestui an la prețul recomandat de 500 de dolari.

Citește și: