09 iun. 2017 | 14:00

Xiaomi Mi 6 vrea să te supere: include cea mai ofensatoare funcție prezentă într-un telefon

ACTUALITATE
Xiaomi Mi 6 vrea să te supere: include cea mai ofensatoare funcție prezentă într-un telefon

Din motive imposibil de înțeles, Xiaomi Mi 6 încearcă să-ți identifice vârsta și sexul atunci când faci un selfie. Dacă nu ar fi fost ofensatoare, funcția ar fi putut fi amuzantă.

Majoritatea creatorilor de smartphone-uri încearcă să incorporeze funcții care să-i scoată în evidență în fața concurenței. Aceasta este o practică destul de veche, dar a devenit mai evidentă din momentul în care, la capitolul design, telefoanele moderne au renunțat să mai fie revoluționare. Problema este că, fuga după noutăți nu generează de fiecare dată beneficii semnificative. Mai mult decât atât, unele funcții s-ar putea să fie atât de greșite, încăt să devină ofensatoare.

Asta s-a întâmplat de curând cu Xiaomi Mi 6. Acesta este cel mai recent vârf de gamă al chinezilor și vine la pachet cu o combinație foarte capabilă de hardware competitiv și design atrăgător. Lansat în luna aprilie a acestui an, telefonul este construit în jurului unui panou de 5,15 inci și ascunde la interior un Snapdragon 835 de la Qualcomm cu 6GB RAM. Pe partea din spate are două camere de 12 megapixeli, în timp ce amatorii de selfie-uri se vor bucura de un senzor de 8 megapixeli.

Problemele sunt date de o funcție pentru selfie-uri ancorată într-un algoritm complex de inteligență artificială. Fără a fi foarte clar la ce ajută această informație, când încerci să-ți faci un selfie ți se menționează vârsta și sexul. Într-o perioadă în care comunitatea LGBTQ încearcă să introducă noi noțiuni vizavi sexualitate și drepturi pentru persoanele transexuale, nimic nu este mai ofensator decât un telefon care te definește fără emoții ca fiind barbat sau femeie. Măcar dacă ar face o treabă bună la identificarea vârstei, dar și acela este un eșec total.

În cazul unei editoare la The Verge în vârstă de 26 de ani, Xiaomi Mi 6 i-a atras atenția că pare de 24, 27, 40 și 29 de ani, în funcție de niște factori nu foarte clari. Prezența ochelarilor, conform aplicației de mobil, au îmbătrânit-o maxim. De ce și-au imaginat oare chinezii că această funcție va fi un succes?

Xiaomi Mi 6 varsta

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele