La KFC, poți cumpăra pui cu Bitcoin la suprapreț

La KFC, poți cumpăra pui cu Bitcoin la suprapreț

În timp ce unele țări fac eforturi semnificative pentru a bloca tranzacțiile de criptomonede, la KFC în Canada ai putut cumpăra pui cu Bitcoin.

După câțiva ani în care cea mai populară monedă virtuală a fost asociată cu achiziții mai mult sau mai puțin ilegale, KFC Canada a introdus o promoție cu Bitcoin. În teorie, ai putut din totdeauna să-ți cumperi diverse lucruri online cu valoroasa monedă. Până acum însă, nu s-a întâmplat ca o companie atât de populară precum KFC să decidă suportarea criptomonedei ca metodă de plată.

Având în vedere afinitatea pentru tehnologie a deținătorilor de Bitcoin, nici procesul de achiziție de la KFC compatibil cu acea monedă nu a fost foarte prietenos. Practic, puteai cumpăra o singură găleată de mâncare într-o singură combinație prin intermediul unui portal online pe care s-a desfășurat oferta. După aceea, cu respectivul cupon primit la final, aveai posibilitatea să-ți ridici mâncarea de la orice KFC din țară.

,,Desigur, nu știm exact ce este Bitcoin sau cum funcționează, dar asta nu ar trebui să vină între tine și câteva bucăți de pui de te lingi pe degete.” Promoția anunțată de KFC a fost intitulată Bitcoin Bucket și avea un preț de aproximativ 20 de dolari pentru 10 bucăți de pui, o garnitură, cartofi prăjiți și două sosuri.

Anunțul pentru noua promoție a fost făcut pe Facebook și a fost valabil pentru o perioadă de timp limitată. Pentru achizițiile de pui prin Bitcoin, KFC a optat pentru utilizarea serviciului BitPay. Deși acesta este unul dintre cele mai sigure și mai populare din lume, costul unei tranzacții este de 20 de dolari, bani care ajung la BitPay. Ca urmare, deși tu plăteai 20 de dolari la KFC pentru găletușa cu pui, costurile tale pentru această experiență erau de 40 de dolari.

Interesul pentru promoție a fost atât de mare, încât după epuizarea ei în 24 de ore, oficialii francizei KFC din Canada au decis să o readucă în actualitate. Momentan, nu se știe cât vei mai putea să cumperi pui prin Bitcoin de la KFC sau dacă promoția va fi extinsă și în alte țări de pe mapamond.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: