Kalashnikov vrea să bată Tesla cu această mașină electrică retro

Kalashnikov vrea să bată Tesla cu această mașină electrică retro

E în regulă dacă numele Kalashnikov nu-ți spune prea multe. E lipit de arma automată AK-47 și cam atât. Din 2018, am putea vorbi însă și de producător de mașini electrice cât de cât cool.

Producătorul rus de armament consideră că are câteva atuuri care să-i scoată mașina în evidență în lupta cu Tesla. Se ia la întrecere cu Tesla, pentru că-i cel mai popular brand de automobile electrice. Totodată, ideea de design a Kalashnikov e cel puțin ciudat și interesantă: stil retro, cu surprize sub capotă.

Modelul Kalashnikov CV-1 a fost prezentat în Moscova și e inspirat de-un model hatckback din anii ’70. Compania Kalashnikov Concern a declarat că, în dezvoltarea mașinii, a implementat și elemente care s-o transforme într-o supermașină electrică. Mașina poate călători circa 350 de kilometri cu o singură încărcare.

„Tehnologia pe care o avem ne va permite să concurăm la nivel global pe piața autovehiculelor electrice și să ne asigurăm o poziție bună față de competitori ca Tesla și alții”, a mai spus compania.

Deși Kalashnikov e un nume cunoscut pentru armament, în ultimii ani a încercat să creeze și altceva, cum ar fi produse vestimentare și bunuri pentru uz civil. Chiar și umbrelele sau carcasele pentru telefoane au fost pe listă. Sigur, debutul în lumea mașinilor electrice e cea mai curajoasă încercare de până acum.

Acum mai trebuie doar să așteptăm mașina CV-1 pe piață și să vedem ce poate. Ca design poate că e retro, dar nu-i chiar cea mai plăcută imagine pentru șosele și, în special, contra Tesla. Tesla s-a remarcat, în special, printr-un design mai modern cu o folosire decentă a tehnologiei în mașinile sale. Totuși, americanii s-au lovit de problema producției, iar Elon Musk plănuiește să scoată compania de pe bursă ca să aibă relaxarea necesară pentru proiectele sale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Guardian