Elon Musk vrea să lanseze o Tesla „de buget” în viitorul apropiat

Elon Musk vrea să lanseze o Tesla „de buget” în viitorul apropiat

Mașinile electrice ar putea fi mai populare, dacă prețurile n-ar fi atât de prohibitive. Elon Musk pare că ar vrea să rezolve cumva problema asta, cel puțin când vine vorba de Tesla.

Toată lumea visează la mașini electrice, dar automobilele de acest fel încă lipsesc de pe străzi, mai ales în țări precum România. Poate că la noi am putea adăuga și lipsa infrastructurii (stații de încărcare), care va mai dura ceva până să fie rezolvată, dar prețurile mașinilor sunt, totuși, cea mai mare problemă.

Comparativ cu mașinile obișnuite, cele electrice sunt destul de scumpe, iar asta îi ține departe pe potențialii clienți. Elon Musk e conștient de prețurile prohibitive ale mașinilor de acest fel și a încercat să rezolve problema cu Tesla Model 3, care costă vreo 35.000 de dolari. Deși e o mașină accesibilă în comparație cu altele, prețul rămâne unul destul de mare.

Din fericire pentru cei interesați, compania ar avea de gând să lanseze un model chiar și mai accesibil decât Model 3. În cadrul unui interviu cu Marques Brownlee, Elon Musk a fost întrebat dacă există planuri pentru un astfel de automobil.

Conform lui Musk, în următorii trei ani, Tesla ar trebui să fie capabilă să ofere un vehicul care să coste cel mult 25.000 de dolari. Firește, Elon Musk nu a făcut vreo promisiune în acest sens, dar e important că și-a împărtășit viziunea despre această idee. Probabil cea mai mare problemă a dezvoltării mașinii este legată de costurile de producție.

Pe măsură ce tehnologiile devin mai accesibile, acestea se și ieftinesc, iar de asta ar depinde, în principiu, prețul viitoarei mașini a celor de la Tesla. Musk a comparat apariția noii mașini cu cea a smartphone-urilor, care au venit să înlocuiască telefoanele scumpe și care nu te ajutau nici pe departe pe cât o fac cele actuale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: