VIDEO Jucător profesionist de CS:GO, prins că trișa la campionat

VIDEO Jucător profesionist de CS:GO, prins că trișa la campionat

Să folosești ”coduri” în Counter Strike nu e o chestie de ieri, de azi, dar trebuie să îți placă să trăiești periculos dacă vrei să le folosești într-un campionat oficial.

Jucatul cu coduri în Counter Strike nu e deloc o practică nouă; de când te-ai apucat de joc, sigur ai avut de-a face, de-a lungul timpului, cu tot felul de codați care-ți stricau distracția. Asta dacă nu cumva erai chiar tu unul dintre ei. Asta e mai puțin relevant, că probabil erai pe vreun server clasic și doar făceai un scor mai bun, îi enervai pe alții și poate erai data afară de pe server.

Dacă te apuci să folosești un aimbot în timpul unei competiții oficiale de Counter Strike: Global Offensive, însă, s-ar putea ca lucrurile să stea altfel. Un jucător profesionist de CS:GO a fost prins în timp ce trișa în timpul jocului și a încercat să șteargă hack-ul atunci când a fost descoperit.

Jucătorul Nikhil ”Forsaken” Kumawat, din echipa OpTic India, a fost prins că folosea un aimbot în timpul unui meci împotriva echipei vietnameze Revolution, din cadrul campionatului Extremland Zowie Asia.

După ce Kumawat a avut un parcurs suspect în joc, un oficial i-a accesat calculatorul acestuia, iar apoi l-a împiedicat să preia controlul PC-ului, pentru a șterge hack-ul.

Se pare că Forsaken folosea un aimbot, iar acesta era ascuns destul de bine în calculatorul pe care juca. Ulterior evenimentului, echipa jucătorului a fost descalificată din campionat. Situația e mult mai gravă de atât. Forsaken a fost dat afară din echipă, dar și ceilalți membri au fost eliminați de către OpTic Gaming. Oficialii se gândesc dacă jucătorul ar trebui suspendat pe viață din competițiile de CS:GO.

S-ar putea ca asta să se întâmple, deoarece nu e prima oară când acesta e prins că trișează. În 2017, a fost suspendat din campionatele ESL după ce a primit un VAC ban.