Jocurile tale preferate de pe PC ajung pe Android, datorită Steam Link

Jocurile tale preferate de pe PC ajung pe Android, datorită Steam Link

Dacă ți-ai dorit vreodată să te joci cele mai pretențioase jocuri video ale momentului pe telefonul tău prețios cu Android, noua aplicație Steam Link își propune să faciliteze procesul. 

În urmă cu câteva săptămâni, cei de la Valve au venit cu o promisiune foarte interesantă pentru amatorii gamingului pe mobile. Au anunțat că serviciul de streaming dedicat jocurilor va putea fi experimentat pe în curând pe smartphone-uri. Se pare că s-au ținut de promisiune, iar Steam Link este acum disponibil în beta pentru Android și poate fi descărcat gratuit din Google Play Store.

Pentru ca experiența de gaming să fie una fără întreruperi, cei de la Valve recomandă să ai telefonul în aceeași rețea wireless cu laptopul sau desktopul tău, dar să fie conectat la Wi-Fi pe 5GHz. Acesta din urmă este un detaliu foarte important dacă vrei o viteză mare de transfer, cu foarte puține interferențe.

Cel puțin momentan, Steam Link pe mobil nu poate fi folosit pe LTE sau alte conexiuni de date, dar reprezintă cu siguranță un pas important în direcție corectă. Important este că te poți juca orice joc pe care îl ai în librăria ta de pe Steam pe mobil.

Pentru a interacționa cu titlurile pe care le vezi pe ecranul telefonului, un Steam Controller ar fi ideal, dar ar trebui să funcționeze perfect orice gamepad cu conectivitate Bluetooth, inclusiv controller-ul care se livrează cu Xbox One.

Este important de reținut că Steam Link funcționează la fel de bine pe TV Box-urile și Smart TV-urile cu Android TV, precum pe terminalele mobile. Ca urmare, aceasta s-ar putea să fie soluția dacă doreai de mult să te apuci de gaming pe ecran mare, fără să investești bani într-un Xbox sau PlayStation. În condiții ideal de rețelistică, Steam Link suportă până la 4K cu 60 de cadre pe secundă pentru o sesiune de streaming, dar majoritatea jocurilor vor fi experimentate în Full HD cu 60 de cadre pe secundă, dacă nu îți face față infrastructura din casă.