SteamOS va avea suport dual-boot și alte funcții interesante

SteamOS va avea suport dual-boot și alte funcții interesante

Primul SteamOS anunțat de Valve era în stadiu Beta. Nu a fost testat suficient, existau o mulțime de probleme la instalarea lui, iar configurațiile puține pe care putea funcționa îl făceau un sistem destul de restrâns. 

steamOS

Pe lângă asta, nu era compatibil pentru sistemul dual-boot. Cei care doreau sistemul de operare de la Valve aveau două metode complexe de instalare, una cu ajutorul lui CloneZilla, și alta cu ajutorul lui Debian Installer. Ambele procese ștergeau complet datele de pe discul de instalare și era nevoie de o placă de bază compatibilă cu standardul UEFI pentru funcționarea corectă. De asemenea, excludea suportul pentru GPU-uri AMD sau Intel și cerea minim 4 GB memorie RAM, 500 GB HDD și un procesor din generația nouă AMD sau Intel. Destul de multe doar pentru a îl încerca.

Valve a lansat însă o nouă versiune SteamOS, care vine cu o serie de îmbunătățiri majore legate de problemele enunțate mai sus. Astfel, este compatibil acum cu plăcile de bază fără UEFI, se poate instala de pe DVD, se pot crea partiții dedicate pentru acesta și există posibilitatea de dual-boot. Totuși, cei interesați să îl instaleze ar trebui să își facă un backup întâi. Pentru cei doritori să experimenteze SteamOS-ul, se poate merge pe linkul oficial de download.

Etichete: