Planurile mărețe ale japonezilor pentru Jocurile Olimpice din 2020

Planurile mărețe ale japonezilor pentru Jocurile Olimpice din 2020

Jocurile Olimpice din 2020 vor avea loc în Japonia, iar niponii au planuri destul de mari pentru acest eveniment sportiv de amploare.

Mai sunt doar doi ani până la Jocurile Olimpice din Japonia, iar comitetul de organizare a făcut un anunț destul de important despre eveniment. Astfel, intenția japonezilor este de a oferi doar energie regenerabilă pentru instalațiile electrice necesare în timpul evenimentului.

Asa presupune că atât Jocurile Olimpice, cât și cele Paralimpice, vor beneficia de energie electrică din surse precum energia eoliană sau solară. Astfel de decizii fac parte din eforturile țării de a promova reducerea emisiilor de carbon.

Unul dintre oficialii care fac parte din comitetul de organizare a declarat că măsura este una fără precedent în cazul evenimentelor sportive majore. Țelul de a furniza doar energie regenerabilă va acoperi nu doar locurile unde se desfășoară competițiile, ci și satul olimpic, centrul internațional de transmisiuni și centrul de presă principal.

Organizatorii au de gând să cumpere energie regenerabilă de la companiile furnizoare, dar și să instaleze panouri solare acolo unde este posibil. Japonezii vor chiar să construiască și drumuri solare care să furnizeze o parte din curentul electric necesar Jocurilor Olimpice. Turnate direct în suprafața de rulare, panourile solare sunt acoperite cu un strat de rășină specială, care le oferă durabilitate.

Alte eforturi de a face Jocurile cât mai prietenoase cu mediul înconjurător presupun folosirea metalelor prețioase reciclate din telefoane pentru a crea medaliile câștigătorilor. Organizatorii speră că vor colecta cel puțin opt tone de metale prețioase din telefoanele reciclate. Va fi nevoie de milioane de telefoane, însă, pentru a putea crea cele 5.000 de medalii necesare evenimentului din 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: