08 iun. 2018 | 11:43

Gray Dawn e jocul românesc pe care trebuie să îl încerci

ACTUALITATE
Gray Dawn e jocul românesc pe care trebuie să îl încerci

Studioul ieșean Interactive Stone, în colaborare cu incubatorul românesc Carbon, lansează jocul Gray Dawn pe Steam.

Jocul pentru PC are un preț de cumpărare de 20 de dolari. Gray Dawn este un thriller psihologic first-person în care un preot încearcă să își demonstreze nevinovăția după ce este suspectat de uciderea unuia dintre copiii de altar.

Povestea începe în ajunul Crăciunului din anul 1920, când unul dintre băieții de altar devine grav bolnav și se comportă extrem de ciudat, iar părintele Abraham decide să îl exorcizeze. Exorcizarea eșuează, băiatul sare pe geam, însă corpul acestuia nu poate fi găsit.

Din acel moment, Abraham încearcă să îl găsească însă, în aventura sa, preotul va trebui să străbată tărâmuri reale și imaginare în căutarea adevărului.

Producătorii Gray Dawn promit un univers gotic cu influențe est-europene, puzzle-uri interactive și imagini presărate cu amintiri groaznice și coșmaruri demonice.

„Interactive Stone a pornit din dorința noastră de a concepe un proiect românesc ambițios și provocator. Așa a luat naștere Gray Dawn, un joc care le oferă jucătorilor un univers mistic, unde obiectele sfinte și credința îl ajută pe părintele Abraham în aventura sa. Suntem nerăbdători să vedem care va fi feedback-ul fanilor genului”, a declarat George Remus, co-fondator Interactive Stone.

Interactive Stone este un studio independent din Iași, iar membrii echipei s-au cunoscut în timp ce lucrau într-o companie specializată pe mobile software, însă, între timp, aceștia și-au îndreptat atenția către game development, iar Gray Dawn este primul joc realizat.

Carbon este primul incubator din România care își propune să dezvolte industria de gaming și se angajează să sprijine antreprenorii români, dar și cei din regiunea Europei de Est, să creeze jocurile, oferindu-le până la 50.000 de dolari investiție pe proiect.

Printre proiectele incubatorului se numără: Fort Triumph, RPG tactic, Rumble Heroes, un fel de MOBA pentru smartphone, Tapbusters, action-RPG pentru mobil, Gray Dawn, Link Twin, joc de tip puzzle pentru mobil, și Marble Land, un joc VR.