Unul dintre cele mai populare jocuri de pe PC ajunge pe Nintendo Switch

Succesul unei console de jocuri depinde foarte mult de conținutul disponibil. Unul dintre motivele pentru care PS4 se vinde atât de bine sunt jocurile disponibile doar pentru PlayStation. Nintendo Switch este pe cale să devină și mai popular datorită portării unuia dintre cele mai populare jocuri de pe PC.

Digital Extremes, dezvoltatorul jocului online Warframe, a anunțat că titlul lor va fi lansat și pe Nintendo Switch. Anunțul a fost făcut în cadrul TennoLive 20189, un eveniment anual când se anunță noi detalii despre dezvoltarea jocului.

Odată cu anunțul a fost lansat și un trailer unde se arată faptul că Panic Button lucrează la versiunea pentru Switch. Panic Button nu este la prima încercare de portare pentru Switch, studioul fiind responsabil pentru aducerea Wolfenstein 2, Doom sau Rocket League pentru Switch.

Până acum nu se știe nimic despre data de lansare a Warframe pentru Nintendo Switch și nici nu s-a discutat despre modul în care se va juca offline, Warframe fiind un joc pur online.

Warframe este un joc free-to-play de acțiune ce este disponibil pe PC, PS4 și Xbox One care, deși nu a avut note foarte bune la lansare, a reușit să adune un număr de jucători destul de mare. În martie 2018, studioul a dezvăluit că peste 38 de milioane de oameni au instalat și jucat Warframe de la lansarea din urmă cu cinci ani.

Opt milioane de jucători a câștigat doar în ultimul an, iar recordul de jucători concomitent a fost de 129.000 de oameni potrivit Steam.

În ultimele 30 de zile, numărul mediu de jucători de Warframe de pe PC a fost de aproape 62.000, potrivit Steam. Această popularitate crescută s-a datorat faptului că Digital Extremes a rezolvat bug-urile prezente la început, a șlefuit jocul și a adăugat conținut nou. Drept urmare, pe PC este unul dintre cele mai jucate jocuri de pe platforma Steam, alături de DOTA 2, Counter-Strike: Global Offensive și PUBG.

De asemenea, Digital Extremes a mai dezvăluit un nou expansion numit Fortuna care va aduce o nouă lume de explorat, o nouă facțiune și alte lucruri de care jucătorii Warframe se vor putea bucura.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Destructoid