Cele mai bune jocuri gratuite pentru PlayStation 4, Xbox One și PC

Cele mai bune jocuri gratuite pentru PlayStation 4, Xbox One și PC

Dacă nu ești dispus să achiți sute de lei pentru titlurile de pe piață, îți recomandăm câteva dintre cele mai bune jocuri gratuite pentru PlayStation 4, Xbox One și PC.

Un joc nu trebuie neapărat să coste sute de lei pentru a oferi o experiență de calitate. Unele dintre cele mai bune titluri sunt oferite în ziua de azi pe gratis. Prin urmare, am decis să facem o listă care să includă câteva dintre cele mai bune jocuri gratuite pentru PlayStation 4, Xbox One sau PC. Am ales aceste trei platforme întrucât sunt cele mai populare printre gameri în ziua de azi, iar pentru fiecare dintre ele am menționat cinci jocuri.

Cele mai bune jocuri gratuite pentru PlayStation 4

Planetside 2 este un massive multiplayer online first person shooter care nu complică experiența cu obiective complexe sau alte lucruri care ar putea distrage acțiunea de la elementul principal: interacțiunea cu ceilalți jucători. În Planetside 2 ai ocazia de a te întâlni cu numeroși alți utilizatori, cu care te poți alia sau împotriva cărora poți lupta pentru a controla cât mai mult teritoriu.

Warframe este un sci-fi shooter de cea mai bună calitate, numărându-se printre cele mai bune jocuri gratuite pentru PlayStation 4 în acest moment. Warframe pune accentul pe colaborare și îți permite să explorezi universul din interiorul său alături de alți jucători. Jocul este unul dintre cele mai populare pe Steam în acest moment, dar s-a bucurat de un succes considerabil și pe PlayStation.

Paragon a fost creat de Epic Games, studio responsabil și de titluri legendare precum Gears of War sau Unreal Tournament. Este un third-person MOBA, care include o mare varietate de eroi din care utilizatorii pot alege. Deși include unele item-uri care pot fi cumpărate online, Paragon este construit în așa fel încât fiecare jucător să poată concura împotriva celorlalți chiar dacă nu a cheltuit niciun ban.

War Thunder este un joc perfect pentru cei care sunt pasionați de istorie și de marile lupte care au avut loc de-a lungul timpului. În War Thunder, jucătorii pot lua parte la lupte din Al Doilea Război Mondial și din Războiul din Coreea, unde sunt nevoiți să învingă inamicul la sol, în aer sau pe apă. Alături de World of Tanks, este unul dintre cele mai bune jocurile gratuite de acest fel.

Loadout probabil că a avut atât de mult succes datorită faptului că nu a avut o atmosferă extrem de serioasă și posibilităților de personalizare oferite fiecărui jucător în parte. Nu include nicio clasă definită, fiecare utilizator fiind capabil să-și creeze propriul stil de joc prin armele pe care le alege. Majoritatea elementelor sunt gratuite, însă dezvoltatorii au inclus și unele lucruri care trebuie cumpărate.

Cele mai bune jocuri gratuite pentru Xbox One

AirMech Arena este primul din lista cu cele mai bune jocuri gratuite pentru Xbox One. Avem de-a face aici cu un joc de strategie, un gen care nu prea are multe în comun cu această platformă. AirMech Arena, însă, funcționează foarte bine, și este extrem de distractiv, deși este limitat în comparație cu unele dintre cele mai cunoscute jocuri de strategie.

Killer Instinct este o alternativă gratuită pentru toți cei care nu vor să cheltuie bani pe jocuri precum Street Fighter V sau Mortal Kombat. Este disponibil doar pe Xbox și utilizatorii au două posibilități prin care pot debloca conținutul: pot alege să joace și să progreseze încet, sau pot alege să plătească o sumă de bani și să aibă accesa instant la toate elementele din primele două sezoane.

Smite este gândit, din anumite puncte de vedere, precum Heroes of the Storm. Astfel, avem de-a face aici cu un joc care se adresează experților în jocuri de tip MOBA, dar și începătorilor. De asemenea, Smite nu funcționează pe baza unui sistem point and click, fiecare jucător controlând în mod direct un personaj.

Magic Duels face parte din universul Magic: The Gathering și este un concurent direct pentru Hearthstone. Jocul este disponibil pe toate platformele importante de gaming, cu excepția Android, și include sute de cărți și strategii pe care oamenii le pot aplica.

Happy Wars a avut atât de mult succes pe Xbox One, încât nu puțini au fost utilizatorii de PS4 care au cerut o versiune și pentru consolele lor. Până la patru jucători se pot bucura de acest titlu massive online multiplayer în același timp pe o singur consolă, iar jocul încurajează atât concurența, cât și colaborarea dintre oameni.

Cele mai bune jocuri gratuite pentru PC

DOTA 2. După cum scrie și pe pagina de Steam a jocului, Dota a început ca o modificare realizată de jucători pentru Warcraft 3 și a ajuns unul dintre cele mai populare jocuri online din lume. Urmând tradiția altor nume precum Counter-Strike, Day of Defeat, Team Fortress, Portal sau Alien Swarm, Dota 2 a rezultat angajând producătorii care au construit mod-ul și oferindu-le șansa să creeze un joc de sine stătător cu ideile lor și cu ajutorul echipei profesioniste de programatori și artiști de la Valve. Este disponibil în mod gratuit pe Steam.

World of Tanks. Creat în anul 2010 de către cei de la Wargaming, World of Tanks a ajuns acum unul dintre cele mai bune jocuri online. Jucătorii preiau controlul uni tanc și au ocazia de a se duela cu alți oameni în cadrul unor lupte asemenea celor din Al Doilea Război Mondial. Pe lângă tancurile remarcabile din perioada 1939-1945, jocul mai include și modele lansate la mijlocul secolului trecut. Jocul cuprinde sute de vehicule din țări precum Uniunea Sovietică, Germania, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța, China sau Japonia.

Life is Strange (Primul episod). Era o vorbă care spunea că ne plac oamenii pentru calitățile lor, dar îi iubim pentru defecte. Cred că același lucru este valabil și în cazul jocurilor. Life is Strange nu este nici de departe un joc perfect, însă este unul dintre cele mai bune titluri lansate pe piață în ultimii ani, grație acțiunii, personajelor extrem de bine conturate și dialogurilor de multe ori amuzante. Includerea Life is Strange în această listă a presupus omiterea unor titluri precum Heroes of the Storm sau Team Fortress 2. Acestea din urmă sunt, într-adevăr, jocuri de excepție, însă cred că Life is Strange își merită cu desăvârșire locul în acest top. Poate fi descărcat de AICI.

League of Legends. Mai este ceva de spus aici? LoL se numără de ani de zile printre cele mai de succes jocuri, iar popularitatea sa nu dă de înțeles că ar putea scădea. În 2014, League of Legends a devenit cel mai popular Massive Multiplayer Online Role Playing Game. Creaţia celor de la Riot Games era în acea perioadă jucată intens de aproximativ 11,9% dintre toți jucătorii de MMORPG-uri. Între timp, LoL a mai pierdut teren pe unele piețe extrem de importante. Overwatch, de exemplu, a devenit cel mai popular joc din internet cafe-urile din Coreea de Sud, reușind în acest fel să întreacă League of Legends. Jocul creat de Riot Games ocupa prima poziție de patru ani de zile, iar acum îl poți descărca de AICI.

Hearthstone reprezintă o detașare majoră de modelul clasic de business al celor de la . Este un joc de tip TCG sau ”trading card game” creat de Blizzard în anul 2014. În același timp, este primul joc pentru mobile creat de compania americană, fiind lansat pentru iPad pe 16 aprilie 2014. Este fără îndoială unul dintre cele mai bune jocuri gratuite pentru PC și poate fi descărcat de pe Battle.net.

Citește și: