Noul joc de telefon care devine un film marca Hollywood

Noul joc de telefon care devine un film marca Hollywood
12:35 24.08.2018

Încă un joc video, de data aceasta de smartphone, va fi adapt într-un film la Hollywood. Va fi acesta filmul, bazat pe un joc, care să fie apreciat de fani și de public?

Monument Valley, un joc de tip puzzle pe iOS sau Android, își va face apariția pe marele ecran, iar Patrick Osborne, animator și regizor de film, se va afla la cârma acestui film. Primul film scurt al lui Osbourne, Feast (2014) a fost produs de Walt Disney Animation Sudios și a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj animat în 2015.

Filmul ar trebui să fie o combinație de „live action” și animație și va fi interesant de observat cum acest joc minimalist va fi adaptat într-un film la Hollywood. Monument Valley a fost lansat în 2014 atât pentru Android, cât și pentru iOs și a fost bine primit de public și de critici.

Jocul a devenit faimos după ce președintele Frank Underwood (Kevin Spacey) din serialul House of Cards a spus că este un joc care-i place foarte mult.

„Sunt foarte nerăbdător să văd lumea pe care am creat-o pentru ecranele smartphone-urilor cum va arăta pe marele ecran. Sunt un fan al lui Patrick Osbourne și știu că el și echipa lui vor face o treabă bună și că vor adapta fidel magia jocului”, a spus Ken Wong, designerul Monument Valley.

Este binecunoscut faptul că, până acum, jocurile video nu au fost o sursă bună pentru filme și nimeni încă nu a reușit să facă un film bun după un joc video. Assassins Creed care l-a avut în rolul principal pe Michael Fassbender nu a reușit să capteze magia seriei de jocuri cu asasin a Ubisoft.

Tomb Raider cu Alicia Vikander în rolul Larei Craft nu a avut succesul scontat, deși ingredientele pentru un film bun erau acolo.

De fapt, pelicula Rampage este considerat cel mai bun film adaptat după un joc video, însă nivelul nu este prea ridicat. Filmul cu Dwayne Johnson (The Rock) în rolul principal, ce este adaptat după un joc video vechi, are o notă de 50% pe platforma rottenttomatoes.com

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: CNET