06 sept. 2018 | 16:20

Încă o super-mașină „marca” James Bond este scoasă la vânzare

ACTUALITATE
Încă o super-mașină „marca” James Bond este scoasă la vânzare

Încă o mașină din universul James Bond este scoasă la licitație, dar ea nu mai aparține eroului francizei, ci unuia dintre antagoniști.

Este vorba despre super-mașina Jaguar C-X75, bolidul condus de personajul negativ din filmul Spectre, care i-a dat bătăi de cap lui James Bond într-una dintre cele mai tensionate urmăriri cu mașini din întreaga franciză.

Jaguar C-X75 este un vehicul hibrid de mare viteză și capacitate cilindrică, cu 2 locuri, fabricat de Jaguar în parteneriat cu Formula 1 în 2010.

Versiunea de bază este echipată cu patru motoare YASA (câte unu pentru fiecare roată) care dezvoltă în total 778 de cai-putere. La acea vreme, a fost un concept auto inovator care a influențat într-o bună măsură viitorul mașinilor hibrid. În mod intuitiv, prețul unei asemenea mașini putea ajunge până la 1,5 milioane de dolari.

jaguar c-x75 spectre james bond

În perioada 2013 – 2015, a fost produs un număr limitat de Jaguar C-X75, iar pentru filmul Spectre au fost rezervate 7 astfel de modele. Unul dintre ele a fost luna aceasta scos la licitație, dar nu-și explică nimeni de ce este albastru, în condițiile în care cel condus de Mr. Hinx în film era portocaliu.

Potrivit specificațiilor tehnice listate de casa de licitație Kaaimans Internațional, modelul pus la vânzare nu este nici electric, nici hibrid, ci are motorizare pe benzină.

jaguar c-x75 spectre james bond

Este înmatriculat în 2016 în Marea Britanie, are un rodaj de doar 800 de kilometri și capacitate cilindrică de 5 litri.
Din păcate, interiorul este cam spartan, deoarece mașina a fost concepută pentru filmări, pentru cascadorii, deci nu te vei bucura de un design ultra-confortabil. Ce nu au precizat deocamdată cei de la Kaaimans International este prețul de pornire al automobilului, dar, cu siguranță cine-și dorește cu adevărat acest Jaguar, va fi dispus să dea o avere pe el.

Dacă ești curios, poți să vizionezi cursa impresionantă dintre Aston Martin DB10 a lui James Bond și Jaguar C-X75 al lui Mr. Hinx