iPhone Xs Max vs. Galaxy Note 9: care are bateria mai bună

Autonomia Samsung Galaxy Note 9 versus cea a iPhone Xs Max e importantă. Sunt cele mai bune telefoane ale momentului și autonomia e o calitate importantă pentru utilizatori.

Indiferent cât de alert este ritmul lansărilor de smartphone-uri dintr-un an, pentru cei mai mulți amatori de tehnologie, decizia este luată între Apple și Samsung. În cazul sud coreenilor, vârful de gamă este Galaxy Note 9, în timp ce americanii mizează foarte mult pe recent anunțatul iPhone Xs Max. Pornind de la această premisă, o comparație între cele două este cât se poate de importantă.

În timp ce producătorii de mobile încearcă să introducă funcții noi în telefoane, să îmbunătățească performanța camerelor sau să micșoreze dimensiunea ramelor, utilizatorii visează la vremea în care își încărcau un telefon Nokia o dată pe săptămână, în urmă cu zece ani. Dacă te numeri printre cei care iau în continuare decizia unei achiziții pe bază de autonomie, s-ar putea să te încânte clipul de mai sus.

Spre deosebire de testele de baterie subiective în care două telefoane sunt utilizate într-un regim similar, pe parcursul unei zile, de către o persoană, PhoneBuff a creat un mecanism robotic care simulează un scenariu de utilizare într-un mediu controlat. Respectivul mecanism a fost utilizat pentru cuantificarea eficienței bateriei de la Galaxy Note 9 și iPhone Xs Max.

Ca referință, Note 9 incorporează un acumulator de 4000 mAh, în timp ce iPhone Xs Max folosește o baterie de 3174mAh. Deși Apple face eforturi semnificative pentru a-și optimiza hardware-ul și software-ul proprietar din iDevice-uri, era destul de improbabil ca cel mai scump iPhone lansat vreodată să iasă câștigător.

Galaxy Note 9 a câștigat testul de baterie realizat în aceleași condiții și pe iPhone Xs Max. Înfrângerea a fost atât de dureoasă pentru telefonul Apple, încânt Note 9 mai avea 37% la baterie când Xs Max s-a stins. Asta nu înseamnă că nu poți să stai o zi departe de priză ca utilizator de iPhone, dar posesorii de Samsung Galaxy Note 9 sunt mai privilegiați.

Citește și: