26 sept. 2018 | 11:40

Samsung Galaxy Note 9 a primit cel mai mare calificativ care conta

ACTUALITATE
Samsung Galaxy Note 9 a primit cel mai mare calificativ care conta

Samsung Galaxy Note 9 a fost lansat în urmă cu aproximativ o lună, iar dacă n-ai fost convins până acum de calitatea sa, un nou rating îți arată la ce nivel e telefonul.

Schimbările mici între generațiile de telefoane nu sunt întotdeauna binevenite, mai ales când lumea așteaptă ca de la an la an să aibă loc revoluții de design și funcționalitate. Cu toate acestea, astfel de mici schimbări reușesc să aducă un plus de confort în timpul utilizării telefonului, iar Note 9 pare că a reușit să facă asta, fără schimbări majore.

La vremea anunțului de acum o lună și jumătate, lumea nu s-a arătat prea încântată de Galaxy Note 9, tocmai pentru că telefonul venea doar cu mici modificări față de varianta lansată cu un an înainte. Totuși, pe măsură ce au început să apară review-urile, s-a văzut o schimbare de paradigmă.

Și cei de la Consumer Reports au făcut un review noului flagship, iar telefonul a excelat în testele la care a fost supus. Astfel, a ajuns pe primul loc în topul smartphone-urilor analizate de aceștia, iar CR apreciază în special bateria cu autonomie ridicată, durabilitatea sporită, camerele foto excelente, dar și îmbunătățirile, ca noul S-Pen.

Telefonul a rezistat 29 de ore într-un test de baterie în care este folosit un deget robotic, programat să efectueze apeluri, să intre pe internet, să facă poze sau să utilizeze GPS-ul. Testul de durabilitate se referea la căderea de la 75 de centimetri, iar Note 9 ar fi rezistat la 100 de astfel de teste, fără să se spargă.

Cei de la Consumer Reports apreciază și ecranul OLED remarcabil al telefonului. Evident, există și neajunsuri, cum ar fi dimensiunile telefonului, destul de mari, greutatea acestuia, mai mare decât a altor flagshipuri, dar și prețul, evident, tot unul destul de mare.