Samsung Galaxy Note 9 e mai bun decât iPhone Xs la acest capitol

Samsung Galaxy Note 9 e mai bun decât iPhone Xs la acest capitol
Sursa foto: Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

Unii dintre noii posesori ai telefoanelor Apple s-au plâns de conexiunea slabă la internet pe date mobile, dar și pe Wi-Fi.

Mulți utilizatori din Statele Unite ale Americii au mers pe forumul site-ului oficial al Apple și s-au plâns că noile telefoane nu au un semnal la fel de bun ca vechile modele de iPhone. Problema putea avea mai multe cauze: fie o problemă cu rețeaua Verizon, fie un bug software care afectează antena.

Cei de la Cellular Insights și de la Ookla au comparat vitezele obținute de iPhone Xs Max, iPhone Xs, iPhone X, Google Pixel 2 și Samsung Galaxy Note 9 în rețele LTE, iar rezultatele au fost dezvăluite de PCMag.

Telefonul de anul acesta vine cu un model de la Intel XMM 7560 LTE, în timp ce iPhone-ul de anul trecut are un modem tot de la Intel (7480). Celelalte telefoane au modemuri Qualcomm. Cum era de așteptat, flagship-urile de anul acesta le-au depășit pe cele de anul trecut.

Drept urmare, Samsung Galaxy Note 9, care vine cu modemul X20 de la Qualcomm, se bucură de cea mai mare viteză la internet, marcând astfel o victorie importantă pentru Samsung. Sigur, e important să ai cel mai bun display de pe piață sau cea mai bună cameră, dar este important ca telefonul pe care-l ai să se conecteze repede la internet și să aibă o conexiune stabilă la internet.

Dispozitivele au fost testate pe o bandă de 20Mhz utilizată de Verizon, AT&T, T-Mobile și alți operatori telecom canadieni. Potrivit rezultatelor, Google Pixel 2 ocupă ultimul loc, dar este de înțeles și ar trebui să așteptăm venirea lui Pixel 3 pentru o comparație.

Acest test demonstrează că Samsung are în continuare telefonul mai rapid decât cel al Apple și ar trebui să ne așteptăm la o reclama pe tema asta, dar, mai important, arată că iPhone Xs nu mai are probleme de conectivitate.

Sursa: PocketNow