iPhone Xs e mai ieftin decât iPhone 8, dar iPhone X și SE au „murit”

iPhone Xs e mai ieftin decât iPhone 8, dar iPhone X și SE au „murit”

Pe 12 septembrie 2018, Apple a lansat trei telefoane noi. În mod previzibil, după lansarea lor, câteva gadgeturi mai vechi din portofoliu au dispărut. iPhone Xs și Xr s-au reflectat în eliminarea din magazin a iPhone X, SE și 6S.

Fiecare lansare a unui nou model de iPhone venea cu prețuri mai mici la modelul lansat în urmă cu aproximativ un an. Așa a fost dintotdeauna. Din păcate, 2018 va intra în istorie ca fiind anul în care s-a rupt tradiția. Există o logică pentru acest set de circumstanțe, dar vestea vine ca o dezamăgire majoră atât pentru cei care sperau la un iPhone SE actualizat, cât și pentru cei care vizau la un iPhone X mai ieftin.

La scurt timp după lansarea iPhone Xs, iPhone Xs Max și iPhone Xr, magazinul online al celor de la Apple a suferit niște modificări majore. Pe lângă gadageturi noi care au intrat în ofertă, multe dintre ele au părăsit portofoliul companiei.

După doar un an pe piață, producția și comercializarea iPhone X a fost întreruptă. Această decizie aparent ciudată are probabil legătură cu faptul că terminalul de top al anului trecut are un cost de fabricație semnificativ, iar Apple nu a acceptat să-l comercializeze la un preț mai mic pentru o cotă de profit scăzută, doar pentru că a lansat un model actualizat.

Dintr-un punct de vedere, cei care sperau la un iPhone X mai ieftin în această toamnă, se pot orienta către iPhone Xr. Chiar dacă respectivul gadget vine cu o singură cameră principală și un ecran LCD în loc de OLED, din față arată ca iPhone X sau iPhone Xs.

iPhone 6S a fost scos din oferta Apple într-o mișcare previzibilă și același destin a fost rezervat pentru iPhone SE. Cel mai mic și mai ieftin iPhone pe care îl poți cumpăra acum din magazin, este iPhone 7.

Apropo, ca o notă de subsol interesantă, iPhone 6S și iPhone SE au fost ultimele telefoane ale companiei americane cu o mufă de căști. Partea bună este că prețul de achiziție pentru iPhone 8 și iPhone 7 au scăzut imediat după conferința de aseară. iPhone 8 costă 680 de euro, iPhone 8 Plus sare până la 790 de euro, iPhone 7 costă 520 de euro, pe când iPhone 7 Plus este 650 de euro.