13 sept. 2018 | 06:30

Totul despre iPhone XS, XS Max, XR și Apple Watch Series 4, din clipurile oficiale

ACTUALITATE
Totul despre iPhone XS, XS Max, XR și Apple Watch Series 4, din clipurile oficiale

În cazul în care ai ratat valul de gadgeturi dezvăluite de Apple în urmă cu câteva ore, există o serie de clipuri care să-ți detalieze noile iPhone XS, XS Max, XR și Apple Watch Series 4.

Ca în fiecare toamnă, Apple și-a reînnoit portofoliul de gadgeturi pe care îl pune la dispoziția fanilor brandului. Creațiile dezvăluite de către gigantul din Cupertino au confirmat cu brio toate zvonurile din ultimele săptămâni. Inclusiv nomenclatorul un pic ciudat care s-a vehiculat online s-a dovedit a fi adevărat.

Lansarea a două versiuni de iPhone XS avea o logică în opinia mea. Mă așteptam însă ca versiunea mai mare să fie intitulată iPhone XS Plus, la fel ca 8 Plus, 7 Plus, 6S Plus sau 6 Plus. În 2018, Apple a optat pentru iPhone XS Max. Și-au propus probabil să ne convingă de faptul că aceasta este limita superioară în privința diagonalei la care se va comercializa vreodată un iPhone.

Ca referință, noul iPhone XS Max este aproape identic din prisma dimensiunii exterioare cu cea a unui iPhone 8 Plus de 5,5 inci, dar incorporează un panou OLED de 6,5 inci. În continuare vorbim de două camere principale cu mod portret și autentificare facială prin FaceID, dar ar trebui să simți niște îmbunătățiri de viteză datorită noului SoC A12 Bionic cu a doua generație de Neural Engine. Aceasta din urmă este o referință pretențioasă la un procesor dedicat pentru rețele neurale și inteligență artificială.

Cea mai importantă premieră anunțată aseară de către oficialii Apple ține de preț. Dacă optezi pentru iPhone XS Max cu 512 GB de spațiu, vei ajunge la 1500 de dolari. În România, nu este exclus să-l poți achiziționa cu vreo 8000 lei. În schimb, sunt curios cât de ieftin va fi iPhone XR, noul smartphone ”accesibil” de la Apple cu un panou LCD în loc de OLED, aluminiu în loc de oțel pe margini și o singură cameră principală. Din SUA va pleca la 750 de dolari. În țara noastră, am un presentiment că va ajunge la 3500 – 4000 lei. M-aș bucura să mă înșel.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele