iPhone XC ar putea fi numele celui mai ieftin iPhone de anul acesta

iPhone XC ar putea fi numele celui mai ieftin iPhone de anul acesta

Cu doar două zile până la lansarea noului iPhone, avem și mai multe zvonuri. Vor fi trei telefoane și cel mai ieftin are un nume ceva mai vechi.

Când Apple a încercat să aibă și un iPhone ieftin pe piață a lansat iPhone 5c alături de 5s. A fost un succes moderat, cel mult, iar telefonul acela n-a mai fost actualizat. A venit însă SE cu hardware ceva mai bun și în același format. Pentru 2018, Apple ar reveni la denumiri cu C.

iPhone XC ar fi numele celui mai ieftin telefon de anul acesta, cel cunoscut până acum drept iPhone 9. Acesta va completa seria de dispozitive deschisă cu un Xs Max și un Xs. Ce nu-i clar la acest moment e cum vor fi pronunțate. X, introdus în urmă cu un an, era, de fapt, 10 roman. Astfel, am avea iPhone 10c sau iPhone 10s Max.

Nu e un nume atât de greu de ținut minte, problema e că încă din 2017 oamenii nu știau că e vorba de 10, ci pronunțau litera x. Astfel, am avea un extrasmall și un extrac.

Evenimentul oficial Apple pentru lansarea de anul acesta e programat pe 12 septembrie, la fel ca anul trecut. Ce știm însă, ceva mai cert, e că cel mai scump model va fi Max și va avea hardware de top. Cel mai ieftin ar fi acest Xc, dar nici el cu un preț prea mic la 800 de euro, cel puțin.

2018 e văzut drept un an de tranziție pentru Apple, unul care se înscrie în superciclul început cu 5s. Astfel, la fiecare doi ani e un telefon mai bun, iar între cei doi ani sunt doar câteva modele un pic mai performante cu, eventual, una sau două funcționalități hardware ori software noi.

După evenimentul Apple mai e așteptat cel al Google pentru Pixel 3. Între timp, Samsung a anunțat deja Galaxy Note 9, iar despre Huawei nu se știe vreo dată, oficială sau neoficială, pentru noul Mate.

Citește și:
Sursa: Techradar