Huawei Mate 20 Lite e deja la precomandă: cât costă și ce oferă nou

Huawei Mate 20 Lite e deja la precomandă: cât costă și ce oferă nou

Vârfurile de gamă ale Huawei pentru a doua jumătate a anului au fost subiectul multor speculații. Cu Huawei Mate 20 Lite disponibil pentru precomandă, acum știm la ce să ne așteptăm.

La fel ca Samsung cu seria Galaxy S și Galaxy Note, Huawei are două lansări importante în fiecare an. În 2018, a fost vorba despre cele trei modele de Huawei P20 în luna aprilie, iar în septembrie, vom vorbi despre trei versiuni de Huawei Mate 20.

Prea multe detalii despre Huawei Mate 20 și Huawei Mate 20 Pro nu se cunosc încă, dar Mate 20 Lite este disponibil pentru precomandă pe mai multe site-uri și este puțin probabil să ajungă la primii utilizatori cu vreo schimbare.

Contrar speculațiilor legate de o posibilă dată de lansare, Huawei Mate 20 Lite a apărut pe parcursul zilei de luni pe site-ul unor magazine online din Polonia și Germania. Livrarea, în ambele cazuri, se va face începând cu 9 septembrie.

Prețul de achiziție pentru Huawei Mate 20 Lite figurează ca fiind egal cu 370 de euro în Polonia. După cum se poate vedea în imaginea de mai jos, va fi oferit împreună cu un cântăr inteligent Huawei AH100. Telefonul este disponibil doar într-o variantă dual-sim cu două tipuri de finisaj, albastru și negru.

Huawei Mate 20 Lite

În privința veridicității informațiilor, este important de reținut că același magazin online polonez a publicat pentru precomandă modelul Huawei P20 Lite cu câteva săptămâni înainte de lansarea sa oficială.

În privința configurației hardware, gadgetul din imaginile alăturate se anunță a fi unul foarte interesant, aliniat la tendințele din piață în materie de design și specificații.

Huawei Mate 20 Lite va fi construit în jurul unui ecran de 6,3 inci cu o rezoluțe nativă de 1080 x 2340 pixeli. Panoul folosit este de tip IPS și integrează un breton în partea de sus. Procesorul folosit este un Kirin 710 creat in-house de Huawei, cu un consum energetic foarte mic.

Cantitatea de memorie RAM este de 6GB, iar acumulatorul intern este de 3650 mAh. Pentru captură, include nu mai puțin de patru camere. Camerele principale sunt o combinație de 20MP F/1.9 + 2MP, în timp ce amatorii de selfie-uri se vor bucura de un mix între un senzor de 24MP + 2MP.