Angajați Apple au ajuns la închisoare ca să-ți arate cum e noul iPhone

Angajați Apple au ajuns la închisoare ca să-ți arate cum e noul iPhone

Compania Apple a devenit din ce în ce mai ineficientă când vine vorba de ascunderea detaliilor despre un nou iPhone, dar se străduiește să prevină astfel de cazuri.

Cu aproximativ șase luni înainte de lansarea unui nou model de smartphone Apple, zvonurile legate de modul în care arată viitorul terminal sunt din ce în ce mai precise. Mai mult decât atât, se întâmplă din ce în ce mai des să fie adevărate. În cazul iPhone X, se bănuia de aproximativ un an că aceasta va fi direcția pe care o va urma gigantul din Cupertino cu designul viitorului său terminal de top.

Conform unui raport intern publicat de Bloomberg, Apple face eforturi importante pentru a descuraja scăparea de informații de către angajații companiei. Deși numărul angajaților care oferă detalii despre gadgeturi nelansate este mai mare ca niciodată, pedepsele suferite de cei care sunt prinși nu sunt deloc mici.

Doar în ultimul an, au fost prinși 29 de indivizi care au scăpat online particularități referitoare la un telefon, o tabletă sau un sistem portabil Apple. Dintre aceia, 12 au fost arestați. Pe lângă angajați ai companiei, lista celor responsabili de speculații include furnizori și persoane contractate din exterior.

În documentul publicat de Bloomberg, se menționează clar faptul că pierderea locului de muncă sau a contractului cu Apple reprezintă cea mai mică problemă cu care se confruntă o persoană care vinde informații despre produse nelansate. Perioade extinse petrecute în închisoare și amenzi masive pentru furt de secrete comerciale sau infiltrare în rețeaua privată sunt de asemenea pe listă. În Statele Unite, acestea sunt acte criminale la nivelul întregii federații.

Apple speră să descurajeze angajații să mai ofere informații membrilor presei. Același gest l-au făcut și în urmă cu aproximativ un an. Raportul ajuns online la momentul respectiv atrăgea atenția asupra unei statistici îngrijorătoare. Majoritatea detaliilor despre viitoare smartphone-uri Apple ajung să circule pe internet datorită angajaților din Cupertino, nu din cauza furnizorilor din China.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: