iPhone Xs Max, folosit pentru filmarea unui scurt metraj profesionist

Dacă te gândeai să-ți cumperi un iPhone Xs Max pentru a-l folosi în domeniul videografiei, clipul de mai sus s-ar putea să-ți facă decizia mai ușoară.

Ca în fiecare an, la momentul lansării noilor smartphone-uri ieșite din Cupertino, cei de la Apple au insistat foarte mult pe abilitatea noilor camere de a imortaliza cadre statice și clipuri spectaculoase. În mod evident, rezultatele ieșite dintr-un smartphone de top depind destul de mult și de mâna omului care se află în spatele camerei.

Chiar și așa, merită să ai în vedere cam care ar fi apogeul, când talentul nu este o problemă.

Departe de a fi prima oară când un scurt metraj sau lung metraj este filmat cu un iPhone, clipul de mai sus este însă primul care a fost imortalizat cu un iPhone Xs Max. Atât de mare este încrederea regizorilor de renume în iPhone-uri, încât Unsane a lui Steven Soderbergh a ajuns în cinematografe după ce a fost capturat integral folosind un iPhone 7 Plus.

De această dată, Jon M Chu s-a aflat în spatele unui iPhone în încercarea de a spune o poveste într-o manieră cât se poate de verosimilă. Rezultatul poartă numele simplu de Somewhere, someone is training (Undeva, cineva se antrenează).

Jon M Chu a dobândit un anumit nivel de atenție mediatică după ce a regizat o parte dintre filmele Step Up, cu povești construite în jurul unor dansatori profesioniști. Cea mai recentă producție a sa este însă Crazy Rich Asians, un lung metraj care face ravagii la Hollywood și are încasări impresionante, deși aproape întreaga distribuție este de origine asiatică.

Cu un buget estimat de aproximativ 30 de milioane de dolari, a strâns deja 154 de milioane la box office.

Revenind la clipul de mai sus, Jon M Chu a acordat un interviu celor de la Wired pe marginea experienței de a filma cu un iPhone. „În mod real, am avut zero echipament. Văd o grămadă de clipuri demo filmate cu iPhone și uneori folosesc lentile diferite sau lumini profesionale. Eu nu am avut așa ceva”, a spus M Chu.

Conform acestuia, clipul său ar trebui să reprezinte o dovadă autentică a clipului pe care îl poți obține cu un iPhone Xs Max, fără alte artificii hardware sau software.

Citește și: