iPhone-urile de anul trecut primesc funcția de încetinire a performanței

iPhone-urile de anul trecut primesc funcția de încetinire a performanței

iPhone-urile de anul trecut nu sunt nici pe departe dispozitive învechite, dar noul update de iOS le aduce acestora funcția prin care pot fi încetinite procesoarele.

iOS 12.1 a fost lansat și vine cu o mulțime de noutăți, despre care poți citi mai pe larg aici. iPhone 8, 8 Plus și X au primit acest nou update, în cadrul căruia au primit și ”performance management feature”, adică funcția care încetinește procesorul.

Această funcție încetinește dinamic procesorul, pe măsură ce bateria se degradează, pentru a împiedica telefonul să se închidă din senin. Funcția poate fi dezactivată, din fericire.

Până acum, Apple a declarat senatorilor din SUA că update-urile de hardware înseamnă că funcția nu prea își are locul pe telefoanele noi. Compania a declarat că toate produsele sale au funcții de management al performanței, pentru a proteja componentele hardware.

Până acum, pe pagina de suport Apple care vorbea despre acest subiect, era sugerat faptul că ”iPhone 8 și celelalte modele noi folosesc un design hardware și software mai avansat, care oferă o estimare mai precisă a capacității bateriei și a necesarului de energie”, dar și că ”asta permite existența unui sistem diferit de management al performanței, care poate ajuta iOS să anticipeze și să evite o închidere bruscă.”

Odată cu apariția iOS 12.1, aceeași pagină de suport a fost actualizată, astfel că a fost menționat că funcția de management al performanței a fost adăugată și pe iPhone 8, 8 Plus și iPhone X.

În ianuarie, organizația antitrust din Italia (AGCM) a lansat investigații separate îndreptate către Samsung și Apple, pentru a determina dacă cele două companii folosesc intenționat update-uri software pentru a-ți încetini telefonul.

AGCM a amendat Apple cu 5 milioane de dolari din cauza problemelor apărute pe mai multe iPhone 6 pe care s-a instalat iOS 10, creat pentru modelul 7. Cei care au instalat update-ul s-au trezit că telefonul se închide din senin, ca urmare a cerințelor de sistem mai ridicate ale noii versiuni de sistem de operare.

Citește și: