Noua soluție de securitate pentru iPhone-uri a fost deja spartă

Noua soluție de securitate pentru iPhone-uri a fost deja spartă

iPhone-urile se bucură de o metodă de securitate sporită, care să protejeze telefoanele împotriva accesărilor nedorite, dar aceasta a fost spartă deja.

Noul update de iOS, varianta 11.4.1, a adus funcția USB Restricted Mode. Aceasta e creată pentru a proteja iPhone-urile împotriva dispozitivelor USB pe care agențiile guvernamentale le pot folosi pentru a-ți sparge codul de deblocare al telefonului. Noua funcție dezactivează accesul USB dacă telefonul a fost blocat mai mult de o oră. Totuși, compania de securitate cibernetică ElcomSoft a descoperit deja cum să treacă de această piedică.

Cercetătorii au descoperit că temporizatorul este resetat dacă ai ocazia să conectezi un dispozitiv USB până trece o oră de la blocarea telefonului. În plus, nici nu contează dacă accesoriul a mai fost folosit cu telefonul respectiv până în acel moment.

Testele arată că metoda de spargere merge chiar și cu adaptorul Lightning – USB 3. Compania de securitate face acum teste și cu alte adaptoare și a anunțat deja că adaptorul Lightning – 3,5 mm nu funcționează.

Conform lui Oleg Afonin, de la ElcomSoft, ”odată ce poliția confiscă un iPhone, ar trebui ca autoritățile să conecteze cât mai repede telefonul la un accesoriu USB pentru a împiedica blocarea portului prin USB Restricted Mode. Afonin discută și despre șansele ca un telefon să fie confiscat în cel mult o oră de la ultima blocare și spune că șansele sunt mari. Acesta arată că acum doi ani, un utilizator de iPhone își debloca telefonul de cel puțin 80 de ori pe zi.

Compania spune că abilitatea de a reseta temporizatorul odată cu conectarea unui accesoriu USB este doar o eroare din partea Apple. Compania a introdus această funcție tocmai pentru a-i ține departe pe polițiști, așa că e improbabil faptul că ar introduce o asemenea portiță în sistem.

Apple încă nu a oferit un răspuns cu privire la situație, dar e posibil ca într-o variantă următoare de iOS să fie rezolvată problema.

Etichete: