Apple îi lasă pe polițiști fără șanse de a sparge iPhone-uri

Apple îi lasă pe polițiști fără șanse de a sparge iPhone-uri
George Stanciu
George Stanciu
15:40 14.06.2018

Cu toate că nu e o companie perfectă, Apple chiar ține la securitatea utilizatorilor, așa că le va face și mai grea viața polițiștilor care vor să spargă telefoane blocate.

Funcția USB Restricted Mode este noutatea care dezamăgește agențiile guvernamentale care vor să deblocheze telefoane iPhone. Până acum, exista o modalitate prin care telefoanele blocate puteau fi accesate prin intermediul portului USB. Noua funcție, însă, pe care o vom vedea probabil în iOS 12, va rezolva această problemă.

Funcția a apărut în cadrul variantei de iOS 11.3 beta și a fost transpusă mai departe și în cadrul iOS 12 beta. Acum, compania a confirmat că patch-ul de securitate va ajunge și într-o variantă finală a sistemului de operare. USB Restricted Mode presupune ca portul Ligtning al telefoanelor iPhone să se blocheze la o oră după ce telefonul este blocat – acest mod va fi activat ca standard odată cu introducerea funcției. Odată ce a trecut o oră de la blocarea telefonului, prin portul USB vei putea doar să încarci telefonul.

”Ne străduim constant să sporim securitatea dispozitivelor Apple, pentru a ne proteja clienții de hackeri, de hoți de identitate sau de alte persoane care vor să acceseze datele lor personale”, a declarat Apple într-un comunicat. ”Avem cel mai mare respect pentru autorități și nu creăm astfel de funcții pentru a le împiedica eforturile de a-și face treaba”.

Soluția implementată de Apple ar trebui să neutralizeze eforturile unor servicii de tipul GrayShift sau Cellebrite. Dispozitivele acestora, mai ales GrayKey de la GayShift, promit să deblocheze chiar și iPhone-uri din generații noi, prin intermediul USB-ului. Metoda reușește să treacă peste limita de încercări de introducere a parolei, astfel că pot fi încercate nenumărate combinații, până se ajunge la cea potrivită.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: