Cel mai nou iOS te apără de abuzurile autorităților

Cel mai nou iOS te apără de abuzurile autorităților

Fără să fie subiectul unor speculații, Apple a lansat aseară noul firmware iOS 11.4.1. Acesta este dedicat tuturor terminalelor mobile de la Apple, începând cu iPhone-uri sau iPod Touch-uri și până la iPad-uri.

Noul update lansat de către oficialii Apple pe parcursul serii trecute nu este unul foarte important când vine vorba de funcții noi. Din același motiv, nu se reflectă într-o schimbare numerică mai mare. În schimb, incorporează o opțiune de securitate care va încânta persoanele ce au o problemă cu autoritățile.

Intitulată USB Restricted Mode, noua opțiune a fost prezentă în versiunea beta de iOS 11.4.1 și iOS 12, iar acum poate fi activată în varianta finală de iOS 11.4.1.

În mod surprinzător, această particularitate foarte elaborată de securitate nu este detaliată în documentul ce însoțește update-ul. În schimb, după ce ai activat-o, nici o instituție sau companie de securitate nu se va mai putea conecta la portul Lightning al terminalului pentru a încerca aflarea codului de securitate printr-un atac de tip forță brută.

Funcția intitulată USB Accesories sau Accesorii USB dezactivează portul de la baza aparatului după o oră de la ultimul moment în care a fost deblocat. În continuare, poți trece terminalul în modul recovery și îl poți resofta dacă ți-ai uitat codul de securitate, dar gestul respectiv implică pierderea tuturor datelor pe care le-ai avut pe aparat.

Dacă vrei să o activezi, intră în Settings sau Configurări la Touch ID și cod de acces sau Face ID și cod de acces, în funcție de aparatul din dotare. În privința celorlalte particularități introduse odată cu iOS 11.4.1, le voi detalia mai jos prin intermediul comunicatului oficial pe marginea subiectului.

[readmore]

iOS 11.4.1 corectează probleme și sporește securitatea dispozitivelor iPhone sau iPad. Această actualizare:

  • Corectează o problemă care îi împiedica pe unii utilizatori să vizualizeze ultima localizare cunoscută a căștilor AirPods proprii în Găsire iPhone
  • Sporește fiabilitatea sincronizării e‑mailurilor, contactelor și notițelor cu conturile Exchange

 

USB Lock

Citește și: