După decenii de glorie, bătrânul iPod a decedat

După decenii de glorie, bătrânul iPod a decedat

Apple a reinventat ideea de MP3 player într-una dintre cele mai negre perioade din istoria companiei, dar bătrânul iPod nu mai este relevant în 2017.

Ieri, oficialii Apple au luat cea mai radicală decizie în privința portofoliului de produse al companiei. Ultimele iPod-uri apropiate de rețeta clasică a produsului au dispărut de pe site. Micuțele gadgeturi fără conectivitate la internet se pare că nu mai sunt capabile să facă valuri suficient de mari încât să-și justifice existența.

Fără prea mult tam-tam, Apple a șters de pe www.apple.com paginile web dedicate dispozitivelor iPod nano și iPod Shuffle. La căutare, cel puțin pentru câteva ore, s-ar putea să mai găsești paginile dedicate gadgeturilor clasice, dar un click pe respectivele adrese nu te duce nicăieri.

Cei care au sperat că totul este o greșeală, vor fi dezamăgiți să afle că un purtător de cuvânt al gigantului din Cupertino a confirmat pentru The Verge sfărșitul celor două modele de iPod. În portofoliul Apple, de acum înainte, iPod nano și iPod shuffle figurează ca fiind discontinued.

Gestul vine la câțiva ani după ce oficialii companiei americane au confirmat că este doar o chestiune de timp până când afacerea cu iPhone-uri și iPad-uri va canibaliza piața de iPod-uri. Inevitabilul s-a întâmplat la trei ani după ce atrăgătorul iPod Classic a trecut prin același proces de dispariție din magazinele Apple.

Din fericire pentru cei care vor să mai simtă în continuare gustul ideii de iPod, ultima generație de iPod Touch poate fi în continuare achiziționată de la Apple. Deși aceste gadgeturi sunt mai apropiate de un iPhone decât de un iPod clasic, important este că există și nu costă cât un smartphone ieșit din Cupertino. La această oră, cea mai nouă generație de iPod Touch este disponibilă în două variante, de 32 și 128GB. Prețurile pentru ele sunt de 199 și 299 de euro. Modelele de 16GB și 64GB nu se mai produc.

Citește și: