31 iul. 2018 | 10:43

Viitorul iPhone ar putea avea, în premieră, suport dual SIM

ACTUALITATE
Viitorul iPhone ar putea avea, în premieră, suport dual SIM
Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

Dacă e un producător care niciodată n-a implementat standardul dual SIM pe telefoanele sale, Apple e acela. Totuși, un nou iPhone ar putea veni cu acest suport.

Un iPhone cu dual SIM ar fi o surpriză plăcută din partea Apple. În funcție de ce nevoi ai, un suport pentru mai multe cartele te-ar ajuta fie când călătorești, fie când vrei să profiți de oferta cu internet de la un operator, dar numărul tău vechi e de la alt operator. Oricum, acum apar informații despre suportul dual SIM pe un iPhone.

În iOS 12 beta 5 apar câteva instrucțiuni despre cum ar trebui să verifice telefonul dacă al doilea SIM din slot e în regulă. Fie e o opțiune pregătită pentru iPhone, fie pentru iPad, dar cert e că instrucțiunile există deja în pachetul noului sistem de operare.

Telefoanele cu dual SIM sunt populare în țări mai sărace și mai puțin căutate în țări precum Statele Unite ale Americii sau vestul Europei. Oricum, chiar și când vorbim de țări mai dezvoltate, opțiunea de-a folosi două cartele SIM într-un telefon, fie el și iPhone, poate fi utilă.

Deocamdată, producători ca Samsung, Huawei, Xiaomi și alții oferă opțiunea dual SIM în modele premium. iPhone a fost însă de la început lipsit de suport dual SIM și de slot pentru card microSD. Dacă e puțin probabil să vedem suport pentru carduri, opțiunea de-a folosi două cartele ar putea fi mai aproape.

În ceea ce privește dispozitivele fizice, iPhone în 2018 ar putea fi disponibil în trei versiuni. Designul de pe modelul premium din 2017 va fi preluat pentru cele de anul acesta, iar ecranele vor fi atât OLED, cât și LCD. Deocamdată, iOS 12 nu aduce schimbări semnificative, astfel că o surpriză ar putea fi la nivel hardware.

Între timp, atenția e și pe Samsung Galaxy S10. Va fi un dispozitiv aniversar și vine la timp după scăderile destul de mari pe care sud-coreenii le-au înregistrat cu telefoanele de anul acesta.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele