13 dec. 2018 | 16:40

Apple lucrează la propriul modem pentru iPhone-uri

ACTUALITATE
Apple lucrează la propriul modem pentru iPhone-uri

În mod normal, Apple se bazează pe alte companii pentru a le crea modemuri dedicate iPhone-urilor, dar în viitor, compania și-ar putea asigura independența.

Conform unor informații din industrie, gigantul din Cupertino a postat recent un anunț de angajare. În acesta, este căutat un ”arhitect de sisteme pentru modemuri celulare”. O sursă care pare să fie apropiată de planurile companiei a confirmat că Apple lucrează activ la un modem pentru telefoanele sale.

Analiștii susțin că ar dura chiar și trei ani până ce un modem de producție proprie să fie introdus pe iPhone-uri. Astfel, 2021 ar fi un an bun pentru o astfel de lansare, cel puțin dacă luăm în calcul că proiectul a început anul acesta.

Vestea că Apple își creează un modem propriu nu surprind prea tare; de ceva vreme, aceștia nu se mai înțeleg atât de bine cu cei de la Qualcomm. Pare că există o ceartă între companii pe motivul plăților pentru licențiere, dar nu doar Apple are ceva de obiectat aici. Qualcomm susține că Apple a oferit secrete legate de tehnologia modemurilor celor de la Intel.

Disputa legală dintre cele două companii a luat o nouă turnură recent. O decizie a unui tribunal din China i-a scos câștigători pe cei de la Qualcomm. Din această cauză, Apple trebuie să oprească vânzarea unor modele populare de iPhone pe piața chineză.

Intel este furnizorul de modemuri pentru iPhone-uri, în prezent. Cel mai probabil, Intel va furniza și un modem 5G pentru telefoanele celor de la Apple. Noile informații ne arată, însă, că Intel e doar un mod de a umple golul existent, până când americanii vor reuși să își creeze propriile modemuri.