Qualcomm are „cel mai extrem” Snapdragon din istorie și e pentru PC-uri

Qualcomm are „cel mai extrem” Snapdragon din istorie și e pentru PC-uri
Sursa foto: Techcrunch

Qualcomm vrea să devină un jucător important pe piața de PC-uri și pentru asta pregătește o nouă platformă. Nu s-a ferit de vorbe mari când a anunțat-o.

Compania a anunțat platforma Snapdragon 8cx care este construită pentru PC-uri și poate suporta multitasking pentru astfel de computere. De asemenea, este primul procesor de 7 nanomilimetri pentru PC, însă dispozitive cu acest cip în dotare vor apărea pe piață abia la finalul în trimestrul trei 2019.

Cei de la Qualcomm îți promit o performanță similară cu cea oferită de un procesor Intel, dar și o autonomie a bateriei de mai mult de o zi. Primele laptopuri dotate cu procesoare Qualcomm aveau o autonomie a bateriei excelentă, dar performanța era redusă. Cu acest nou procesor, Qualcomm promite să schimbe asta.

Fără a spune numele Intel, reprezentanții Qualcomm au spus că procesoarele de 7 nanomilimetri sunt „mult mai avansate decât procesoarele tradiționale”.

Lansarea platformei 8cx nu va duce la dispariția Snapdragon 850. Ambele procesoare vor fi folosite pentru laptopuri, dar 8cx va fi rezervat produselor premium.

Platforma 8cx e bazată pe un procesor Qualcomm cu opt nuclee și pe arhitectură de 64 de biți numită Kryo 495. Are și un procesor grafic Adreno 860, îndeajuns de puternic pentru a putea conecta două monitoare 4K HDR. Tipul de memorie suportat este LPDDR4x, iar tipul de stocare este NVME SSD și UFS3.0

De asemenea, 8cx va suporta încărcarea rapidă, dar și alte opțiuni de conectivitate precum Bluetooth 5.0, NFC, USB-C sau LTE. Nu putea fi un proces al viitorului dacă nu avea și capabilități de inteligență artificială. Platforma suportă și asistenți virtuali precum Alexa sau Cortana.

„Snapdragon 8cx le va permite clienților să ofere computere puternice cu o autonomie de mai multe zile și conectivitate gigabit datorită designului subțire, ușor și fără ventilație al procesorului”, a spus Alex Katouzian, vice președinte și manager general al diviziei mobile Qualcomm.

Poate cu acest procesor vom avea și laptopuri îndeajuns de puternice pentru sarcinile zilnice și să-l folosim două-trei zile fără să fim nevoiți să-l încărcăm.

Citește și:
Sursa: Techcrunch