Scandalul iPhone-urilor lente trage Apple în procese costisitoare

Scandalul iPhone-urilor lente trage Apple în procese costisitoare

După ce oficialii Apple au recunoscut că încetinesc iPhone-urile mai vechi ca să nu se mai închidă, au avut parte de un număr important de procese.

Scandalul de proporții din ultimele săptămâni are mari șanse să-i coste foarte scump pe cei de la Apple. Nici o companie nu a mai avut curaj în trecut să recunoască faptul că își încetinește intenționat aparatele, indiferent care este motivul din spate. Totul a pornit de la o serie de iPhone-uri care, în urmă cu câțiva ani, au început să se închidă din senin după o actualizare de firmware. Ulterior, a ieșit la iveală faptul că problema era cauzată de bateriile învechite care nu mai erau capabile să ofere o sarcină suficient de mare procesorului ”flămând”.

Pentru o perioadă scurtă de timp, a fost inițiat un program de înlocuire a bateriilor la o anumită serie de terminale Apple. Ulterior însă, oficialii gigantului din Cupertino au realizat că este mult mai simplu să micșorezi frecvența de lucru a procesoarelor, ca să pui mai puțină presiune pe acumulatorii ineficienți. Diferențele de performanță au fost radicale și a devenit o chestiune de timp până când mai multe publicații independente au confirmat că problema vine de la Apple.

Pe de o parte, cei de la Apple au încercat să te ajute să-ți folosești vechiul smartphone pe o perioadă de timp mai lungă. În același timp însă, încetinindu-ți îndrăgitul gadget, te-au convins că ai nevoie de altul nou, o practică ce nu a fost îmbrățișată de către utilizatori.

În mod previzibil, gesturile celor de la Apple s-au reflectat într-o serie de procese intentate împotriva companiei din mai multe colțuri ale lumii. Conform celor de la Reuters, la această oră, vorbim de nu mai puțin de opt procese pe rol. Cele mai multe au fost înaintate în Statele Unite, dar au fost și câteva în țări precum Israel. Nici un oficial al companiei americane nu a comentat pe marginea subiectului de când au fost înaintate procesele.

Va fi interesant de văzut cum se va încheia unul dintre cele opt procese, deoarece s-ar putea să se reflecte într-un precedent periculos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: