Când ar putea fi lansat primul iPhone 5G

Când ar putea fi lansat primul iPhone 5G

La fel ca toate celelalte telefoane de pe piață, și iPhone va ajunge să aibă conectivitate 5G, așa că întrebarea importantă este când se va întâmpla asta.

Tehnologia 5G mai are puțin și devine realitate, iar jucătorii din industrie se pregătesc intens pentru asta. Nu e vorba doar de producătorii de telefoane, ci și de cei care se ocupă de infrastructura rețelelor.

iPhone-urile vor avea și ele conectivitate 5G, evident, dar important e când se va întâmpla asta. Conform informațiilor din presă, abia în 2020 ar putea avea loc această schimbare, iar Intel ar putea fi furnizorul exclusiv pentru modemuri.

Intel lucrează la cipul 8060, care va fi folosit pentru teste 5G pe iPhone. Totuși, producătorul are de gând să creeze și un modem 8161, pe 10 nm, care să fie mai eficient și mai rapid.

În informațiile apărute în piață există și ideea unui plan B din partea companiei. Astfel, Apple ar putea să apeleze la MediaTek pentru producția de modemuri. Asta n-ar fi o problemă, însă producătorul se ocupă în principiu de modemuri pentru telefoane low-end și mid-range.

În octombrie, Qualcomm anunța planuri pentru lansarea modemului 5G, cunoscut ca X50. Președintele companiei, Cristiano Amon, spunea că utilizatorii ar trebui să se aștepte la cel puțin două flagshipuri cu conectivitate 5G în 2019.

Apple ar putea să nu aleagă varianta propusă de Qualcomm, pe fondul unor probleme legate de spectrul lățimii de bandă care a fost atribuită pentru conexiunile 5G din Statele Unite.

În 2019, vom vedea deja câteva astfel de smartphone-uri lansate pe piață, doar că acestea nu vor fi neapărat utile, cel puțin nu până când este dezvoltată și infrastructura.

Etichete: