Cel mai bun truc pe iPhone ca să nu fii inundat cu mailuri

Dacă ai mai multe conturi de email configurate pe iPhone, ar fi bine să știi cum personalizezi sistemul prin care îți sunt descărcate de pe diverse servere.

Probabilitatea să nu ai un cont de email configurat pe telefon este foarte mică. Dacă ai un Android, sunt șanse foarte mari ca același cont de Gmail pe care îl folosești pentru a-ți descărca aplicații din Google Play să fie configurat ca adresă de email. Același principiu este valabil în cazul posesorilor de iPhone, doar că vorbim de un cont de email de forma @icloud.com sau @me.com.

În plus, pe lângă contul implicit, s-ar putea să ai o adresă de email de la muncă, o adresă foarte veche de al cărui format nu ești foarte mândru dar ți-ai făcut-o acum 20 de ani și o adresă pe care o folosești pentru a-ți crea diverse conturi online, atunci când nu vrei să o completezi pe cea adevărată.

Dacă nu era evident, nu toate conturile de email sunt la fel. Unele sunt configurate pe mobil printr-un server POP3, altele printr-un IMAP. Pentru a-ți ajunge pe telefon în timp real, unele folosesc un proces intitulat PUSH, altele merg doar prin Pull. Detaliile tehnice din spate sunt mai puțin relevante, dar ar fi bine să reții două lucruri.

Dacă ai opțiunea să alegi, configurează fiecare cont noul de mail pe IMAP. Astfel, îți vor fi sincronizate directoarele definte în browser sau Outlook, iar un email citit pe computer va figura ca fiind citit pe mobil și invers.

Clientul de email de la iPhone va încercat să configureze un cont nou de email cu opțiunea PUSH. Astfel, mesajele noi de pe server îți vor fi împinse automat către smartphone, fără niciun fel de intervenție suplimentară din partea. Pentru că nu suportă toate conturile această opțiune, îți poți seta telefonul să verifice la fiecare 15 minute dacă ai primul un email nou. În cazul în care răspunsul de la server este da, respectivul mesaj îți va fi descărcat.

În acest scop, intră la Settings sau Configurări în secțiunea Parole și conturi (Accounts and Passwords). În partea de jos a ecranului, fă un tap pe Preluare date noi. Du-te la căpătul de jos al opțiunilor disponibile pe acest ecran și bifează ”La fiecare 15 minute”. Poți mări timpul de descărcare automată în funcție de cum simți nevoia. Ca referință, dacă bifezi Manual, de fiecare dată când îți vei accesa contul de email, îți vor fi descărcate mesajele noi.