20 aug. 2018 | 18:55

Un iPad care a explodat a dus la închiderea unui magazin Apple

ACTUALITATE
Un iPad care a explodat a dus la închiderea unui magazin Apple

Un iPad explodat în cadrul unui magazin oficial Apple a dus la evacuarea locației și solicitarea intervenției pompierilor. Nu s-au înregistrat victime, dar câteva persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Una dintre locațile cele mai impozante de retail din portofoliul Apple a fost evacuată pe parcursul weekendului din cauza unei explozii. Evenimentul s-a petrecut în Apple Store-ul din Amsterdam unde bateria unui iPad a explodat și a degajat substanțe cu potențial toxic în interiorul magazinului.

Angajații Apple au fost foarte operativi pe parcursul evenimentului, reușind imediat să securizeze dispozitivul explodat într-o cutie cu nisip. Cu toate acestea, toți clienții au fost evacuați, iar magazinul din centrul capitalei olandeze a fost închis pentru o perioadă de timp.

Din câte se pare, cauza exploziei a fost o baterie de iPad perforată. Nu se știe dacă tableta a ajuns în service cu bateria perforată sau de vină a fost un gest neatent al unui angajat de la service care a dezasamblat gadgetul.

Conform rapoartelor ajunse online despre eveniment, angajații Apple au acționat rapid pentru aplanarea situației, dar tot a fost necesară intervenția pompierilor și a unei mașini de salvare. Este important de reținut că explozia nu s-a reflectat într-un incendiu și nimic nu a luat foc de la fața locului.

Din păcate, trei angajați Apple au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că întâmpinau dificultăți în a respira cum trebuie. Cu ajutorul pompierilor, spațiul a fost ventilat cum trebuie, iar vaporii periculoși din magazin au fost evacuați.

Acesta nu este primul eveniment de acest fel care să aibă loc într-un magazin Apple și nici măcar nu este primul din acest an. Alte două explozii cauzate de bateria unui iPhone au dus la evacuarea Apple Store-urilor din Elveția și Spania. Nici atunci, nu s-au înregistrat victime, dar câțiva angajați au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru arsură.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele