Apple îți va face autentificarea online mai ușoară în iOS 11.3

Apple îți va face autentificarea online mai ușoară în iOS 11.3

În iminentul iOS 11.3, cei de la Apple vor introduce un nou mecanism de autentificare online menit să-ți facă viața mai ușoară pe internet.

Fiecare versiune nouă de iOS include schimbări mai mici sau mai mari menite să te te ajute sau sa te facă mai eficient în interacțiunea ta cu telefonul mobil sau cu diverse servicii online. În cazul iOS 11.3, viitoarea versiune a sistemului de operare se pare că te va ajuta să te autentifici pe un număr foarte mare de site-uri utilizând ID-ul tău Apple. Noul algoritm va fi intitulat iCloud Single Sign-on și au apărut de mult timp speculații pe marginea sa.

Mai sunt câteva luni până va fi lansat iOS 11.3 în variantă finală, dar cei care sunt dornici să experimenteze sisteme de operare beta și-au putut deja forma o părere despre ce ne rezervă Apple. Câteva detalii desprinse din iOS 11.3 au ajuns deja online în ultimele săptămâni, dar cu fiecare variantă nouă de beta, mai aflăm câteva particularități. Inițial, am știut doar că aplicația iBooks va fi reinventată complet odată cu firmware-ul viitor. Face ID va putea fi folosit pentru autorizarea plăților făcute de alți membri ai familiei cu același update instalat.

Conform celor de la 9to5Mac, o nouă funcție intitulată SecueChannel va fi integrată în iOS 11.3. Aceasta va permite utilizatorilor de iDevice-uri să se autentifice pe diverse site-uri de pe internet cu ID-ul Apple.

[readmore]

Partea fascinantă este că procesul de logare facilă nu va fi limitat doar la iDevice-uri. În cazul în care ești pe laptop și ți-ai definit o parolă complexă pe un site, vei putea scana un cod QR cu telefonul pe respectivul site, iar procesul de autenficiare va fi finalizat instant. Confirmarea va veni sub forma notificării din captura de ecran de mai jos. Singurul minus, dacă vrei să-l numești așa, va consta în partajarea numeului adevărat și adresei tale de email cu site-ul pe care te-ai autentificat.

ios-11.3

Citește și: