Bătrânul tău iPhone va deveni din nou sprinten cu iOS 11.3

Bătrânul tău iPhone va deveni din nou sprinten cu iOS 11.3

Dacă ai un iPhone care a devenit mai lent în ultimii ani, situația s-ar putea remedia în viitorul apropiat prin intermediul firmware-ului iOS 11.3.

În ultimele luni, s-a mediatizat foarte mult scandalul iPhone-urilor lente. Din câte se pare, pentru ca smartphone-ul tău Apple să nu se mai închidă din cauza uzurii bateriei, gigantul din Cupertino a decis să-ți micșoreze frecvența de lucru a procesorului. Acestea au fost declarațiile oficiale. Din păcate pentru americani, un număr important de internauți nu au crezut respectivele afirmații și au decis să dea în judecată Apple în diferite colțuri ale lumii. Consensul general este că oficialii companiei conduse de Tim Cook au încercat de fapt să te convingă să îți cumperi un iPhone nou într-un mod malițios.

Detaliile de fond contează însă mai puțin și există oricum peste 50 de procese pe rol care ne vor lămuri cine are dreptate pe marginea acelui subiect. Important este că, începând cu iOS 11.3, vei avea opțiunea să dezactivezi micșorarea frecvenței de lucru a procesorului din telefonul tău. Noul firmware este deja disponibil în beta pentru dezvoltatori, dar în variantă finală va fi lansat abia în primăvara acestui an, peste aproximativ două luni.

Într-o secțiune dedicată din Configurări, după ce îți vei fi instalat iOS 11.3, vei putea putea să vezi dacă ai un iPhone mai lent din cauza Apple. În plus, posesorii de iPhone 6 sau mai nou vor avea posibilitatea să vadă informații mai detaliate despre situația bateriei. Aceasta este cea mai recentă tactică a celor de la Apple de a calma spiritele fanilor nemulțumiți de practicile care au ieșit la iveală la finele anului trecut.

Același iOS 11.3 va extinde abilitățile framework-ului ARKit pentru aplicații de realitate augmentativă. Posesorii de iPhone X se vor putea bucura de patru caractere noi Animoji. Tot atunci, abonații la serviciul de streaming al Apple se vor putea bucura de clipuri video pe Apple Music. Mai multe detalii despre iOS 11.1 sunt disponibile pe site-ul Apple.

Citește și: