Șapte invenții geniale care ți-ar face viața mai ușoară dacă le-ai avea 

Șapte invenții geniale care ți-ar face viața mai ușoară dacă le-ai avea 

Aceste șapte invenții par banale, dar sunt mai utile decât crezi și te-ar ajuta în multe situații cotidiene.

Omul a inventat o mulțime incomensurabilă de lucruri pentru a-i ușura munca sau pentru a-l relaxa, dar tot se găsesc momente când parcă simți că ai avea nevoie de ceva anume. Următoarele invenții le-ai vrea și tu și vei vedea de ce.

Ceasul care te trezește cu miros de cafea

inventii ceas

Nimănui nu-i place să fie trezit dimineața. Ceasul deșteptător este una dintre cele mai detestate invenții, dar e foarte necesar. Dar ce-ar fi dacă în fiecare dimineață te-ai trezi cu o melodie suavă și într-un miros de cafea proaspăt măcinată sau de iarbă abia tunsă? Este vorba de un ceas care îți oferă toate aceste delicii la prețul de 60 de dolari.

Cana care îți spune cât de fierbinte e băutura din ea

inventii cana

Dacă te-ai fript vreodată cu ceai sau cafea pentru că nu ți-ai putut da seama cât e de fierbinte, atunci știi despre ce vorbesc. A fost, însă, inventată o cană care, nu doar că îți păstrează o temperatură constantă și optimă pentru băutura respectivă, ca un termos, dar te și anunță când poate fi băută, ca să nu te frigi. Ea mai poate fi conectată și la telefonul mobil, astfel că poți vedea oricând ce temperatură are cafeaua ta.

Caserolele care te avertizează când îți expiră mâncarea

inventii caserole

Caserolele smart sunt soluția optimă pentru cei care uită cu zilele sau săptămânile anumite alimente prin frigider. Aceste caserole se pot conecta (fără fir, să ne-nțelegem) la telefonul mobil și te anunță când se apropie termenul de expirare al unui aliment pe care l-ai gătit.

Pușculița care numără banii în locul tău

inventii pusculita

Dacă ai avut vreodată o pușculiță, sigur te-ai lovit de problema sumei pe care o deții, atunci când “porcușorul” de plastic e aproape de umplere. Și, ca să afli dacă ai destui bani ca să cumperi ceva, trebuie să scoți toate monedele și să le numeri una câte una. Gata cu corvoada asta. Această pușculiță de 14 dolari ține evidența sumei în locul și nu mai trebuie să te stresezi.

Becurile care se aprind prin comandă vocală

inventii becuri

A venit timpul ca luminile artificiale din locuință ă cunoască și ele un mic progres. Becurile care pot fi pornite/oprite și programate prin comandă vocală sunt cea mai bună soluție să nu mai uiți lumina aprinsă când pleci de acasă sau când ți-e prea lene să te duci până la întrerupător să o aprinzi. Eu găsesc utilă funcția noaptea, când intri într-o cameră unde e beznă și nu găsești întrerupătorul pentru că nu e prevăzut cu LED.

Ghiozdanul care-ți încarcă telefonul

inventii ghiozdan

Tuturor ni s-a întâmplat să fim plecați pre undeva și să nu avem acces la o priză sau orice altă sursă de curent. Ghiozdanul care-ți încarcă telefonul e cea mai utilă invenție când pleci, de exemplu, în excursie pe munte. Rucsacul îți ține și toate lucrurile, dar îți încarcă și telefonul.

[readmore]

Cea mai portabilă sticlă de apă

sticla pliabila

De câte ori nu te-ai plâns în timpul drumețiilor că sticla cu apă, de care nu te poți descotorosi, e prea voluminoasă în rucsac? Acest recipient creat special pentru călătorii, se pliază în funcție de nivelul de apă care mai rămâne în el, pe măsură ce bei. Dacă recipientul se golește, care mai e rostul să rămână la mărimea inițială?

Citește și:
Sursa: MSN