Siri te lasă să trimiți bani prietenilor printr-o simplă comandă vocală

Cu toate că nu vom avea parte de Apple Pay în România prea curând, Siri a învățat să vă ajute să trimiteți bani prietenilor prin intermediul PayPal.

Există foarte multe servicii de plăți online pe care le puteți folosi atât pentru a transfera rapid o sumă de bani unui prieten, cât și pentru a face diverse cumpărături. În acest domeniu, PayPal se află în topul preferințelor utilizatorilor și, din câte se pare, având în vedere actualizările regulate, își va continua dominația globală. Cel mai recent update adus serviciului, favorizează utilizatorii de iOS și vizează interacțiunea cu Siri.

Odată cu lansarea sistemului de operare iOS 10, cei de la Apple au deschis Siri dezvoltatorilor de aplicații terțe. Asta înseamnă că popularul asistent virtual al gigantului din Cupertino a învățat subit să conlucreze cu unele dintre aplicațiile voastre favorite. Tot atunci, Siri a ajuns să fie mai capabilă să interacționeze cu dispozitivele voastre smart din casă, dar aceea e altă poveste.

Trecând însă este ce ar putea Siri să facă pentru a vă putea face viața mai ușoară, important este că dezvoltatorii fac eforturi pentru a profita de această funcționalitate. PayPal de exemplu, prin intermediul ultimei versiuni a aplicației, vă permite, printr-o comandă vocală adresată lui Siri, să trimiteți niște bani unui prieten. Din start, funcția este disponibilă în 30 de țări, deși lista teritoriilor se va extinde într-un ritm destul de alert.

,,Hey Siri, send Dan 20 euros using PayPal.” O comandă atât de simplă se reflectă în trimiterea sumei de 20 de euro lui Dan. Această opțiune funcționează doar cu telefonul deblocat. În cel mai bun caz, ca o măsură suplimentară de autentificare, s-ar putea să fie necesară autentificarea in-app cu Touch ID. În definitiv, ar fi fost stupid ca oricine se află în preajma smartphone-ului vostru să aibă abilitatea de a trimite bani doar printr-o comandă vocală.

După cum ziceam, pentru că interoperabilitatea dintre Siri și aplicații terțe a fost introdusă recent, pentru a profita de funcția descrisă mai sus, aveți nevoie de iPhone sau iPad cu iOS. Pentru mai multe detalii, accesați pagina PayPal dedicată acestui update.

07:48 11.11.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video