Internetul a împlinit 29 de ani și creatorul e dezamăgit de ce-a ajuns

Internetul a împlinit 29 de ani și creatorul e dezamăgit de ce-a ajuns

Internetul este cea mai importantă componentă a vieții multora dintre noi. Foarte multe persoane petrec timp online, fără să știe de unde a pornit conceptul de activitate online.

Tim Berner Lee a avut un rol foarte important în materializarea internetului. Din acest motiv, a primit un premiu Nobel pentru activitatea sa în domeniul tehnologiei și a fost clasificat Sir de către familia regală a Marii Britanii. Din păcate, același Berner Lee este foarte dezamăgit de starea actuală a internetului, iar marile corporații sunt responsabile de situația neplăcută.

Internetul împlinește 29 de ani. Acest eveniment important a fost celebrat de creatorul său prin intermediul unei scrisori deschise publicate de The Guardian. Scrisoarea poate fi parcursă în întregime la această adresă. Deși tonul documentului ar trebui să fie optimist, majoritatea ideilor exprimate atrag atenția asupra schimbărilor în rău care s-au petrecut online în ultimii ani.

Conform creatorului, internetul a devenit un loc sumbru, controlat de o mână de companii globale care limitează inovația și transformă bogații în oameni și mai bogații. Întregul concept de site-uri mici, bloguri necunoscute și publicații nișate s-a redus aproape la zero în ultimii ani. Pe de o parte, nu este prea târziu că lucrurile să revină pe un făgaș optimist.

Din păcate, prea puțini își doresc acest lucru. În plus, schimbarea nu poate fi introdusă decât cu ajutorul unui cumul de agenții . guvernamentale, companii din tech, cercetători, voluntari și artiști, iar la această oră, pare imposibil ca un grup atât de mare de entități să fie pe aceeași pagină.

Cea mai mare problemă a lui Tim Berner Lee vizează influența Google și Facebook asupra conținutului la care suntem expuși zilnic. Este cel puțin trist că două companii funcționează ca paznici ai internetului și dictează ideiile și opiniile care sunt partajate și vizualizate. Faptul că și-au făcut un obicei din a angaja cei mai deștepți oameni și de a cumpără orice umbră de concurență este de asemenea o particularitate frustrantă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI