Care sunt condițiile impuse de stat pentru furnizarea internetului în școli

Care sunt condițiile impuse de stat pentru furnizarea internetului în școli
Daniel Ștefan
Daniel Ștefan
16:39 28.10.2018

Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare a dat startul licitației privind introducerea internetului în școlile gimnaziale. Pentru a fi eligibile, firmele trebuie să îndeplinească anumite criterii.

Guvernul a anunțat pe la sfârșitul lunii septembrie că se intenționează realizarea unei platforme naţionale integrate wireless care să asigure internet wi-fi în 4.500 de școli din toată țara, urmând apoi ca proiectul să se extindă.

Rețeaua de internet wireless furnizată în școlile gimnaziale ar urma să fie administrată centralizat de la nivelul regional şi central de management găzduit de infrastructura reţelei naţionale educaţionale.

Va fi aleasă cea mai avantajoasă ofertă, cu un bun raport preț-calitate, iar finanţarea contractului se va face din fonduri europene, prin Programul Operaţional Competitivitate (dar și din bugetul de stat).

Pentru a fi declarate eligibile, companiile participante la licitație trebuie să fi avut în ultimii trei ani o cifră medie de afaceri cumulată de cel puţin 300 milioane de lei şi să prezinte o listă cu principalele furnizări de produse din ultimii trei ani, cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi.

Principalele obiective urmărite Wireless Campus pentru internet gratuit

  • Crearea infrastructurii tehnice necesare utilizării resurselor şi serviciilor de tip OER și WEB 2.0 în educaţie la minim 2.000 de şcoli până la finalul implementării proiectului;
  • Dotarea în cadrul proiectului a unui număr de 4.500 de școli gimnaziale cu echipamente wireless;
  • Creşterea ponderii profesorilor care utilizează internetul cu până la 15% la finalul perioadei de sustenabilitate a proiectului.

Proiectul urmează să fie dezvoltat pe o perioadă de trei ani și este finanțat atât din fonduri nerambursabile, cât și de la stat. Investiția totală este de peste 209 milioane de lei, cu tot cu TVA, din care 177,11 milioane de lei vin din fondurile europene nerambursabile, iar 32 de milioane de lei sunt asigurate din bugetul statului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI