Țara care vrea să ofere internet de mare viteză locuitorilor

Țara care vrea să ofere internet de mare viteză locuitorilor

Stăm destul de bine la capitolul internet, dar o țară vrea să ia distanță în topuri și să ofere internet la viteze de 10 Gbps locuitorilor săi.

Din fericire, suntem una dintre țările care se poate mândri cu internet de mare viteză, datorită modului în care au fost construite și s-au dezvoltat rețelele ”de cartier”, de la începutul anilor 2000. Și alții au internet bun, dar din alte considerente, îndeosebi datorită modului în care au înțeles că trebuie să abordeze problema tehnologiei.

Vorbim aici despre Coreea de Sud, unul dintre cele mai avansate state din punct de vedere tehnologic. Aceștia au deja internet Gigabit, ceva ce și operatorii români îți oferă, dacă ești interesat să te dai pe net la viteze mari. Totuși, se pare că asta nu mai e de ajuns, așa că guvernul ia atitudine.

Ministerul Științei și al Tehnologiei de Informație și a Comunicațiilor din Coreea de Sud a declarat, în data de 18 martie, că va colabora îndeaproape cu firmele de IT din țară, astfel încât acestea să adopte cât mai repede standardul de viteză de 10 Gbps. Aceasta este considerată tehnologia de bază din spatele 5G, care va fi utilă și pentru realitate virtuală și augmentată.

Conform planului elaborat, ministerul vrea să înființeze un consorțiu care să se ocupe de dezvoltarea de echipamente de bază, dar care să și pregătească rețelele în vederea comercializării rapide a internetului de mare viteză.

”Ministerul speră să ajungă la competitivitate în industria TIC, cu ajutorul comercializării internetului de 10 Gbps, prin intermediul cooperării strânse între sectoarele public și privat”, a declarat un oficial al ministerului.

Coreea de Sud este a patra cea mai mare economie din Asia și este una dintre cele mai conectate țări din lume, când vine vorba de internet. Aceștia se grăbesc destul de tare cu internetul de 10 Gbps, deoarece vor să ajungă la o rată de acoperire de 50% până în 2022.

Citește și: